Sportisti na Zimskim olimpijskim igrama živeće, treniraće i takmičiće se u neprobojnom balonu

Foto: Outlook India
Zimske olimpijske igre u Pekingu održaće se unutar neprobojnog „balona“ koji će se protezati na površini od skoro 200 kilometara, jer je vlada Kine odlučila da zaštiti hiljade ljudi od koronavirusa. 

Da bi suzbili širenje zaraze, sportisti, pomoćno osoblje, volonteri i mediji biće u zatvorenom sistemu, balonu, tokom igara. Oni koji u Kinu stignu avionom biće u zatvorenom sistemu od sletanja do ponovnog poletanja.

Foto: Getty Images

Za razliku od Letnjih olimpijskih igara u Tokiju, kada su medijski radnici posle dve nedelje mogli da izađu iz balona, u Pekingu niko neće moći da izađe iz zatvorenog sistema za vreme trajanja takmičenja. Što znači da će svi posetioci tamo spavati, jesti i putovati između tri lokacije Igara koje su udaljene i do 180 kilometara.

U balonu će biti prisutno 3.000 sportista, 19.000 volontera, a pretpostavlja se da će samo novinara i tehničara biti oko 10.000.

Prema rečima organizatora, u balonu se nalaze 72 hotela i preko četiri hiljade vozila za prevoz učesnika, kao i restorani, prodavnice i benzinske pumpe.

Pekinška policija je ove nedelje izdala upozorenje vozačima da ne pokušavaju da pomognu ako se zvanično vozilo Igara nađe u saobraćajnoj nesreći, kako bi izbegli pucanje balona.

Zimske olimpijske igre počinju 4. ferbruara i trajaće do 20. februara. Zakazano je 109 događaja u 15 disciplina i 7 sportova. Među zemljama učesnicama je i Srbija.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti