Foto: T13

Cilia Flores (62), venecuelanska prva dama, je 2013. postala najmoćnija žena u državi udajom za diktatora Nikolasa Madura.

Cilia je advokatica i političarka, a optuživali su je za brojne kriminalne radnje, između ostalog i trgovinu drogom.

Flores je velika podrška svom suprugu. Ona je pre udaje za Madura bila i televizijska voditeljka i trendseterka. Za mnoge ona je najmoćnija žena u državi. Lokalni mediji je opisuju kao ‘nemilosrdnu i misterioznu’, ali i kao desnu ruku i glavnog savetnika Maduru.

Ona je u politici već tri decenije. Tokom tog perioda nebrojeno puta se susrela s optužbama za korupciju, nepotizam, kršenje ljudskih prava, trgovinu drogom…

Venecuela je u političkom haosu od prošle nedelje kad su Sjedinjene Američke Države i niz zapadnih zemalja priznali 35-godišnjeg Guaidóa za predsednika Venecuele. Rusija, Kina, Turska i druge države i dalje podržavaju Madura.

Venecuelanski predsednik Nikolas Maduro (56) u sredu je prekinuo diplomatske odnose s Vašingtonom i dao zaposlenima američke ambasade rok od tri dana da napuste zemlju nakon što je predsednik Donald Tramp (72) priznao opozicionog čelnika Guaida.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments