Претрага
Претрага
Close this search box.

TikTok testira 60-minutne video zapise: Evo da li je ugrožena druga VELIKA PLATFORMA za video sadržaje

Foto: Pixabay

TikTok, popularna platforma za kratke video snimke, počela je da testira mogućnost postavljanja video snimaka dužine do 60 minuta sa odabranim kreatorima. Ova promena bi mogla da predstavlja ozbiljan izazov za YouTube, koji dominira na tržištu dužih video sadržaja.

Nova funkcija omogućava korisnicima da postavljaju video snimke putem mobilne aplikacije i desktop verzije. Kompanija je izjavila da je opcija dostupna ograničenom broju korisnika na određenim tržištima, ali nema planova za zvanično lansiranje, prema TechCrunch-u.

Produženje vremenskog ograničenja daje kreatorima veću fleksibilnost za kreiranje različitih vrsta sadržaja, navodi TechCrunch, pozivajući se na izjave iz TikTok-a.

Platforma sa više od milijardu korisnika širom sveta suočava se sa političkim i konkurentskim izazovima u SAD-u, jednom od svojih ključnih tržišta.

Prošlog meseca, američki predsednik Džo Bajden potpisao je zakon koji daje ByteDance-u 270 dana da proda TikTok u SAD-u, ili će aplikacija biti zabranjena. Kompanija i neki kreatori su pokrenuli pravni spor kako bi poništili ovu odluku.

U Kini, domaća verzija Douyin omogućava postavljanje video snimaka dužine do 15 minuta. Za dugotrajni sadržaj, koristi se druga platforma nazvana Xigua Video, koja nema vremensko ograničenje.

telegraf.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti