Претрага
Претрага
Close this search box.

TUŽI NETFLIKS I TRAŽI 170 MILIONA DOLARA Inspiracija za ženu koja je uhodila komičara i postala najgledanija serija ove platforme traži odštetu

Foto: Screenshot YouTube Netflix

Žena koja je navodno bila inspiracija Ričardu Gadu za snimanje hit serije “Mali irvas” (“Baby Reindeer”) traži najmanje 170 miliona dolara u tužbi protiv Netflixa.

Fiona Harvi optužila je streaming platformu za klevetu, namerno nanošenje emocionalne boli, nemar, grubi nemar i kršenje njenog prava na publicitet u tužbi podnesenoj na saveznom sudu u Kaliforniji.

Tužba je usledila nakon tvrdnji da je inspiracija za lik Marte Skot, koja uhodi Gadovog lika Donija Dana nakon što joj posluži šoljicu besplatnog čaja u pabu gde radi.

Rečeno je da se serija temelji na stvarnim životnim iskustvima stend ap komičara i pisca Gada. Nakon što je serija emitovana zamolio je gledaoce da ne nagađaju o stvarnim ljudima koji su inspirirali seriju.

U novoj tužbi Harvi je optužila Netflix za širenje “brutalnih laži”, uključujući da je ona “dvaput osuđivana uhoditeljka koja je kažnjena s pet godina zatvora”.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti