Претрага
Претрага
Close this search box.

VATROGASCI iz Budisave učestvovali na međunarodnoj vatrogasnoj vežbi! Pozitivni utisci učesnika i posmatrača (FOTO)

Dobrovoljni vatrogasci iz Budisave učestvovali su na međunarodnoj vatrogasnoj vežbi u Čantaleku u susednoj Mađarskoj.

Operativci iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Budisava odazvali su se na poziv predsednika opštine Čantalek i zajedno sa kolegama iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donja Voća (Hrvatska) i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Laza Kostić (Novi Sad) učestvovali na združenoj međunarodnoj vežbi.

Ustupljene fotografije

Vežba je organizovana na dan sela, za vreme seoske slave, a jedan od ciljeva bio je da se pomogne vatrogascima iz Čantaleka u edukaciji kao i da im se prikaže taktički nastup gašenja požara na otvorenom i prikažu vatrogasna vozila i oprema.

Ustupljene fotografije

U planu je da se ovakve vežbe na međunarodnom nivou održavaju minimum jednom godišnje i da se saradnja još više unapredi i podigne na viši nivo.

Vatrogasci iz Budisave otputovali su svojim vatrogasnim vozilom na vežbu, a u vežbi je učestvovalo 6 vatrogasaca iz ovog društva kao i dva pripadnika iz DVD Laza Kostić. Hrvatske kolege učestvovale su sedam vatrogasaca i dva vozila. Domaćin vežbe , DVD Čantalek takođe je aktivno učestvovao u vežbi sa jednom vozilom i šest vatrogasaca.

Ustupljene fotografije

Čitav događaj ostavio je veoma pozitivan utisak na posmatrače i učesnike.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti