Претрага
Претрага
Close this search box.

“VIKAO JE VREĆICA, VREĆICA…” Doktorka koja je prva prišla muškarcu koji se zapalio ispred Vlade Hrvatske opisala JEZIVE momente na Markovom Trgu

Foto: Pexels

Neidentifikovani muškarac se jutros oko 9.30 sati polio benzinom i zapalio ispred zgrade hrvatske vlade na Markovom trgu u Zagrebu.

Dobili smo dojavu iz Vlade da se zapalio čovek, dotrčali smo do njega, već je bio ugašen, ali sa opekotinama po celom telu jer se kompletno zalio benzinom – rekla je za 24sata.hr doktorka Gordana Štajminger, koja je među prvima dotrčala na lice mesta nakon drame na Markovom trgu gde se u utorak čovek zapalio ispred Vlade Hrvatske.

Ona je rekla da je čovek disao i da je bio kontaktibilan.

Samo je vikao: “Vrećica, vrećica”. Valjda je mislio na vrećicu koja je bila blizu njega. Dali smo mu injekciju opijata, kiseonik i Hitna ga je odvezla u Draškovićevu – rekla je za 24sata saborska doktorka Gordana Štajminger nakon užasa.

Tamo je bio i premijer Andrej Plenković koji je vidno šokiran razgovarao s nekim na telefon, a svemu je svedočio i Damir Bakić, saborski zastupnik stranke Možemo! Od njegovih saradnika se saznaje da je u jakom šoku.

Iz PU zagrebačke su potvrdili da su dobili dojavu o događaju u 9.37 sati. Policija je trakom zatvorila prilaz, ne puštaju nikoga. Muškarac koji se zalio benzinom bori se za život u Traumatološkoj bolnici. Njegovo stanje je jako teško.

Došao je do ograde, stavio vrećicu preko ograde i počeo se polivati. Policajac iz kućice je došao do njega i pitao ga može li mu pomoći, on je kresnuo upaljačem i zapalio se. Policajac je odmah otrčao po vatrogasni aparat i počeo ga gasiti – rekao je za 24sata očevidac koji se našao na mestu tragedije.

Dok su čuvari došli do njega, već se zapalio.

Muškarca su prevezli u Traumatološku kliniku u Draškovićevu gde se lekari bore za njegov život.

Spasavaju ga na Odeljenju za opekotine na Klinici za traumatologiju koja deluje u sklopu bolnice Sestara milosrdnica u Vinogradskoj.

-Pacijent je u jako teškom stanju i Sprovodi se intenzivno lečenje – rekao je direktor KBC-a Sestre milosrdnice dr Davor Vagić.

Srbija Danas/24.hr

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti