VLADA GRAĐANIMA DAJE 80.000 EVRA DA ŽIVE OVDE: Kampanja počinje 1. jula, ali postoji nekoliko uslova da biste dobili taj novac

Foto : nsuzivo

Irska je odredila 23 ostrva od kojih nijedno nije povezano sa kopnom mostovima, na kojima će vlada plaćati ljudima da žive.

Irska želi da poveća broj stanovnika u udaljenim zajednicama i ostrvima te je pokrenula projekat “Our Living Islands”, koji zainteresovanim nudi iznos od 80.000 evra ako se odluče za selidbu na neko od udaljenih ostvrva.

Ali velikodušna podrška od 80.000 evra mora da se iskoristi za obnovu građevina na zemljištu, kao što su radovi na izolaciji, strukturalna poboljšanja i preuređenje.

Kampanja stupa na snagu 1. jula, a kako bi ispunili kriterijume, potencijalni stanovnici moraju da kupe i poseduju nekretninu na jednom od ostrva. Zgrada mora da bude izgrađena pre 1993. godine i mora da bude prazna najmanje dve godine.

Slična kampanja već postoji na kopnu, ali su iznosi koji se nude za dogradnju kuće na jednom od irskih ostrva veći, kako bi se pokrili povećani troškovi, koji dolaze sa manje razvijenom infrastrukturom.

Neke od lokacije uključuju Aranmore na obali okruga Donegal, sa prostranstvima zlatnog peska i stenovitim liticama, ili ostrvo Clare na obali okruga Majo, raj za planinare sa samo 160 stanovnika.

kurir.rs/ poslovni.hr

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti