Претрага
Претрага
Close this search box.

(FOTO) Letnja briga o zelenilu: zalivanje i okopavanje drveća, cveća i šiblja u celom gradu

Foto: Ustupljene fotografije

Pored jutarnjeg zalivanja drveća i cvetnih gradica, cvetnih valjaka, kupa, i cveća u saksijama u centru grada, Gradsko zelenilo okopava i plevi šiblje i cveće i kosi travu na više lokacija.

Drveće, cveće i šiblje se zalivaju u stambenim blokovima 1.300 Kaplara – Ive Andrića – Narodnog fronta i Despota Stefana – Balzakova- Narodnog Fronta, kružnom toku prema Šangaju, kod Kaćke petlje, u Kameničkom i Omladinskom parku. U trećoj smeni zalivaće se zelenilo na Bulevaru Mihajla Pupina kod Bazara, u Šafarikovoj, Uspenskoj, Bulevaru oslobođenja, Bulevaru cara Lazara, Bulevaru patrijarha Pavla, okretnici kod Štranda.

Foto: Ustupljene fotografije

Šiblje se okopava i plevi kod Promenade i na Tru Republike, na Bulevaru Mihajla Pupina, u Stevana Branovačkog se okopavaju tanjiri oko mladog drveća, a na Staničnom trgu se okopava cveće. U Marka Kraljevića između ulica Vojvode Stepe i Seljačkih Buna, stambenom bloku Milenka Grčića – Janka Čmelika i na Bulevaru cara Lazara se orezuje živa ograda. Okretnica kod Štranda se okopava i priprema za sadnju novog cveća, a na Tvrđavi kod Strličarskog kluba i na Kaćkom putu se kosi korov. Pored toga, u toku je košenje trave u stambenom bloku između Bulevara oslobođenja – Jaše Tomića- Kisačke i kralja Petra, na Kameničkom putu. Zatim, u ulicama Stevana Milovanova, Kosovska, Bele njive, Filipa Višnjića, Bulevaru Evrope, Futoškom putu, Bulevaru kneza Miloša, Bulevaru vojvode Stepe, kao i u stambenom bloku škola Žarko Zrenjanin – Despota Stefana-Balzakova- Narodnog Fronta, i kod kula na Limanu 4.

nsuzivo.rs

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
bambi@gmail.com
05.07.2024 19:09

Lepo. A dal bi slikali drveće u ulici S. Marinković blize Maksima Gorkog koje nije orezivano više godina iako su nadležni utvrdili jos pre 3 godine da treba. Prave se ludi a grane udaraju u prozore

Gost
Svetlana
07.07.2024 04:00

U Sonje Marinković grane ulaze ljudima u stanove. Uništene su fasade, uništen ligustrum..Orezali su jedno drvo i nisu više dolazili.Čak smo dobili pre 3 god. na
konkursu ozelenjavanje ispred brojeva 16,18, 20…ali do danas ništa.Posle raskopavanja za MTS je ostao šut i zemlja na kolovozu, zelenilo je uništeno, a ostavljane su i raskopane kugle i kamenje. Imamo golu zemlju sa đubretom i psećum izmetom.
Nekada ponos Novog Sada, S.Marinković i V.Mišića su danas ruglo i sramota grada.

Povezane vesti

Претрага