Претрага
Претрага
Close this search box.

Hitan apel za racionalnu potrošnju vode, Popovica i Paragovo najkritičniji

JKP “Vodovod i kanalizacija” izdalo je hitan apel građanima sa ciljem prestanka iracionalnog trošenja pijaće vode. Kako navode, primećen je nagli skok u potrošnji vode zbog čega postoji mogućnost da će pojedina naselja u potpunosti ostati bez snabdevanja vodom u narednim danima.

Prema informacijma koje su navedene u saopštenju, trenutno su najkritičniji Popovica i Paragovo. Dva rezervoara u Sremskoj Kamenici jutros u bila potpuno prazna, a fabrika vode radi punim kapacitetom i dostigla je svoj maksimum puštanjem u sistem čak 1.250 litara vode svake sekunde.
Iz ovog preduzeća poručuju da su problematični i rubni delovi mreže na bačkoj strani, gde je tokom vikenda već zabeležen osetno slabiji pritisak.

Prerađena voda u Fabrici vode, koja dolazi do krajnjih korisnika, isključivo je namenjena za piće, sanitarne potrebe i kuvanje. U saopštenju naglašavaju da aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku, neodgovornu i neracionalnu potrošnju vode za piće.

Sirove vode ima dovoljno, ali je zbog neodgovornog ponašanja pojedinih potrošača, potrošnja pijaće vode enormno skočila, zbog čega nemaju svi korisnici uredno i stabilno vodosnabdevanje. Ukoliko se ovaj negativan trend korišćenja pijaće vode za nepotrebne aktivnosti nastavi i narednih dana, JKP “Vodovod i kanalizacija” biće primorano da uvede restrikcije vode, što nije nikome u interesu, ali ako se potrošači ne budu kontrolisali, ova mera ostaje jedina moguća opcija.

nsuzivo.rs

Tagovi:

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
milenko
21.06.2021 12:46

Ko ima bazen na otvorenom na Paragovu a ko sve ima na popovici

Gost
milenko
21.06.2021 12:47

Dali ste svesni koliko ima vikendica na popovici ima bazene na otvorenom

Gost
Jozef Bela
21.06.2021 14:44

Nisu problem samo bazeni.Ljudi masovno navodnjavaju baste,u susnim danima zemlja je suva kao kamen!Ne bi iskopali bunar vec bahato zalivaju pijacom vodom koje svaki dan ima manje.Gledajte koliko ce biti minusa na ovaj komentar,pa ce vam biti jasno koliko ih tako postupa.

Gost
Igor
21.06.2021 15:19

Mene samo zanima zbog cega veternicka rampa vec mesecima ili nema pritisak ili uopste nema vode…. Ovo je nehumano, evo vec 2 nedelje u toku dana nema vode uopste!!!! Za to bi trebalo neko krivicno da odgovara, a racuni stizu li stizu, umesto vode sisti vazduh i vrti vodomer!

Gost
TajSam
21.06.2021 21:50

Pa kada bi isti iz vodovoda dosli da poprave cevi koje su popucale i zamene ostatak vodovodne mreze mozda bismo mi sa paragova poceli da trosimo manje

Gost
Novosadjanka
22.06.2021 11:06

Vi više niste u stanju ni zgrade na Futoškom putu da snabdevate vodom pristojnog pritiska. Važno je da gradonačelnik promoviše Exit. Možda bi gospodina Vučića trebalo obavestiti o stanju u Vodovodu – Novi Sad i obećati mu ako se malo potrudi oko nas korisnika da ćemo ga obavezno pozvati na otvaranje rekonstruisane mreže, a Vučevića pitati zašto su izdate silne dozvole za gradnju, ako osnovnu infrastrukturu nisu izgradili. Šta ste uradili sa starim Satelitom? Koliko novih zgrada, ko izdaje i proverava te dozvole! Tri čoveka dežurna u Vodovodu na grad i okolinu (tako bar kažu) i to za hitne intervencije,… Učitaj još »

Povezane vesti