Претрага
Претрага
Close this search box.

Iz Vodovoda najavljuju da danas neće biti isključenja vode, ali i dalje apeluju na građane

Foto: Medical News Today

Iz JKP “Vodovod i kanalizacija” navode  da merni instrumenti u Fabrici vode i dalje registruju povećanu potrošnju pijaće vode, pogotovo u individualnom tipu stanovanja.

“Zahvaljujući restriktivnim merama od sinoć, uspeli smo da napunimo sve rezervoare i za danas nisu predviđena namenska isključenja vode. Međutim, s obzirom na izuzetno pojačanu potrošnju koja se beleži tokom celog dana, bićemo opet primorani, ukoliko se ovakav trend utroška potrošnje nastavi da primenimo restriktivne mere u narednom periodu”, navodi se dalje u saopštenju.

JKP “Vodovod i kanalizacija” ponovo upućuje apel sugrađanima, pogotovo korisnicima koji žive i borave u individualnom tipu stanovanja na racionalnu potrošnju i podsećaju da se voda koja dolazi do krajnjih korisnika, isključivo koristi za piće, sanitarne potrebe i kuvanje. Naglašavaju da aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku, neodgovornu i neracionalnu potrošnju vode za piće.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti