Претрага
Претрага
Close this search box.

Na pojedinim putnim pravcima ima snega, potreban oprez u vožnji

Foto: elements.envato.com

Kolovozi su vlažni, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Ivanjice, Kruševca, Novog Pazara, Užica, Požege, Valjeva, Zaječara, Kragujevca i Mačve, pa se preporučuje oprezna vožnja, saopštilo je jutros Javno preduzeće Putevi Srbije.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima: I B-23 Uzići – Užice – Čajetina – Nova Varoš – Prijepolje – državna granica sa CG (granični prelaz Gostun), preko Borove glave i I B-28 Okletac – Rogačica – Kostojevići – Dub – Dubci – Užice.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina i klisura, kao i na putnim objektima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina i klisura, kao i na putnim objektima preko reka.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.

Putevi Srbije apeluju da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuju maksimalan oprez u vožnji.

Tanjug

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti