Претрага
Претрага
Close this search box.

RHMZ IZDAO BIOMETEOROLOŠKU PROGNOZU Meteoropate danas osetljivije, mogući bolovi u kostima, a evo šta se savetuje za SUTRA

Kiša/Glavobolja
Foto: Pixabay

RHMZ izdao je biometeorološku prognozu za utorak i sredu, a promena vremena uticaće nepovoljno na hronično obolele te najizraženije tegobe mogu osetiti srčani bolesnici i astmatičari. 

Biometeorološke prilike uticaće nepovolјno na hronično obolele, a najizraženije tegobe mogu osetiti srčani bolesnici i astmatičari. Meteoropate mogu osetiti nervozu, glavobolјu i bolove u kostima. Preporučuje se adekvatno odevanje i smanjena fizička aktivnost. Učesnicima u saobraćaju se savetuje povećan oprez.

Foto: Pixabay

UV zračenje biće visoko danas u delovima južne i istočne Srbije, dok će u domenu potencijalno opasne pojave one biti u zapadnobačkom, severnobačkom, zlatiborskom, zaječarskom i pećkom okrugu.

U toku je cvetanje pojedinih vrsta drveća, trava i korova. Alergenost koprive, ambrozije i trave je umerena, bokvice, kiselice, štireva i lipe je niska. Kod osoba koje su alergične na polen mogu se javiti simptomi poput crvenih i otečenih kapaka, kijavice i umora.

U sredu, 3. jula, očekuje se nešto povolјnija biometeorološka situacija. Izvestan oprez se savetuje osobama sa varirajućim krvnim pritiskom. Meteoropatske reakcije u vidu glavobolјe, smanjene koncentracije i pospanosti mogu biti izražene i u jačoj formi. Neophodna je pažnja u saobraćaju.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti