Претрага
Претрага
Close this search box.

RHMZ IZDAO UPOZORENJE: Olujna masa približava se Srbiji u naredna 3 sata! Sledi IZNENADNI PREOKRET VREMENA – na snazi meteo alarm

Foto: Pixabay

Kako navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, iako u našoj zemlji danas preovladava sunčano i veoma toplo vreme, mogu se očekivati kiše i oblačnost.

– U naredna 3 časa na jugoistoku i jugozapadu Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti pojava kratkotrajne kiše ili plјuska sa grmlјavinom – navode iz RHMZ.

Dva grmljavinska sistema nad Srbijom

Kako navodi meteorolog amater Đorđe Đurić, jedan grmljavinski sistem premešta se sa istoka Republike Srpske prema zapadu Srbije i širem području Tare i Bajine Bašte u naredna dva sata doneće lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Drugi grmljavinski sistem premešta se sa istoka Crne Gore prema jugozapadnim predelima Srbije i u naredna dva sata doneće lokalne pljuskove sa grmljavinom delovima Pešterske visoravni i Metohiji. Lokalno na ovom području može biti jačih i obilnijih pljuskova, uz gromove.

– Sledeće sedmice očekuje nas i nestabilnije vreme u odnosu na dane vikenda, pa se ponovo očekuju lokalni plјuskovi i grmlјavine i u ostalim regionima – ističe RHMZ.

U drugoj polovini noći i u nedelju ujutro pljuskova sa grmljavinom biće i na severu Bačke, severu i istoku Banata.

Ovakve pojave, poput grmljavinskih nepogoda, bez problema se mogu prognozirati za određeni deo zemlje danima unapred, ali sama i tačna lokacija može se odrediti dva do tri sata ranije, pogotovo što su ove pojave i veoma lokalnog karaktera.

Lokalnih pljuskova sa grmljavinom biće ponegde i u noći ka ponedeljku i početkom sledeće sedmice i to uglavnom na severu Srbije.

Biće i dalje veoma toplo, uz postepeni pad temperaure prema sredini sedmice, da bi nakon toga ponovo usledilo veoma toplo vreme.

Kurir.rs/Blic/Telegraf

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti