Претрага
Претрага
Close this search box.

Vučić se sastao s pomoćnikom generalnog sekretara UN za Evropu, Centralnu Aziju i Ameriku (FOTO)

Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Sastanak je održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas pomoćnika generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za Evropu, Centralnu Aziju i Ameriku Miroslava Jenču.

Predsednik se nakon sastanka oglasio na društvenoj mreži Instagram.

– Otvoreno sa Miroslavom Jenčom @un_dppa o ulozi #UN u stabilizaciji prilika i očuvanju mira u regionu, ali i na globalnom planu.

Detaljno sam informisao uvaženog sagovornika o situaciji na Kosovu i Metohiji i izrazio zabrinutost zbog nastavka jednostranih poteza Prištine, koji za cilj imaju konstantan pritisak na srpsko stanovništvo, uz grubo kršenje svih prava koja predstavljaju i temeljne vrednosti samih Ujedinjenih nacija.

U tom smislu, posebno sam istakao potrebu za što hitnijim formiranjem Zajednice srpskih opština i striktno ispunjavanje obaveza iz Briselskog sporazuma, koje Priština izbegava već duže od deset godina.

Naglasio sam kritični značaj poštovanja Rezolucije 1244 SB UN i ključnu ulogu UNMIK u skladu sa mandatom koji je ovoj misiji poveren u cilju očuvanja mira, ali i zaštite prava Srba i nealbanaca na Kosovu i Metohiji, u čemu ćemo, kao i do sada, pružati svu neophodnu pomoć i podršku.

Sastanak je održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika.

24sedam.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага