Претрага
Претрага
Close this search box.

Završeno beogradsko takmičenje u „Eko-kvizu“ u organizaciji JKP „Gradska čistoća“ Beograd

Foto: Ustupljena fotografija

Beograd, 29. mart 2024. godine – U četvrtak, 28. marta završeno je takmičenje beogradskih osnovaca u sada već tradicionalnom takmičenju „Eko-kviz“ u organizaciji JKP „Gradska čistoća“ Beograd, u kojem su učestvovale ekipe učenika viših razreda četiri beogradske osnovne škole.

Pobednička ekipa iz OŠ „Pavle Savić“ nastupiće u maju mesecu u finalu republičkog takmičenja, u Vršcu, ovogodišnjem gradu-domaćinu takmičenja na republičkom nivou, jer su prošlogodišnji pobednici upravo učenici osnovne škole „Paja Jovanović“ iz Vršca. Pored beogradskih i vršačkih osnovaca, u igrama i kvizu znanja na nivou republike okušaće se i škole pobednice iz Gornjeg Milanovca i Zrenjanina.

Foto: Ustupljena fotografija

JKP „Gradska čistoća“ Beograd ovo značajno ekološko takmičenje organizuje od 2014. godine uz podršku Skupštine grada Beograda. Preduzeće i ove godine nastavlja uspešnu tradiciju organizovanja nadmetanja učenika viših razreda osnovnih škola sprovodeći sportsko-edukativno, nagradno nadmetanje školaraca u znanju o veoma važnim ekološkim temama, kako u beogradskim osnovnim školama, tako i u školama širom Srbije.

Ovim je značaj takmičenja podignut na viši, državni nivo, na šta su zaposleni u Odeljenju za ekološku edukaciju i informisanje JKP „Gradska čistoća“ Beograd posebno ponosni.

Foto: Ustupljena fotografija

Preduzeće će nastaviti i u budućnosti da organizuje atraktivne edukativne kampanje poput „Eko- kviza“, posebno za naše najmlađe sugrađane i školarce, koji su uvek u fokusu Sektora za ekološku edukaciju i informisanje, imajući u vidu da su značaj zaštite životne sredine i ekologije i dalje teme o kojima se najviše govori, i na koje je usmerena najveća pažnja javnosti.

Foto: Ustupljena fotografija

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti