Претрага
Претрага
Close this search box.

Da li padel, trenutno najpopularnija aktivnost u Srbiji, može da pomogne sa gubitkom kilograma?

Foto: Pixabay

Kako se leto približava, ženski časopisi su uglavnom fokusirani na mršavljenje, trendi kupaće kostime, lagane i sveže recepte…

Osnova za gubitak kilograma je sagorevanje više kalorija nego što jedete. To je jednostavno. Zabavite se brojeći manje ili više kalorija koje pojedete tokom obroka, a zatim se posvetite nekoj fizičkoj aktivnosti. Padel je odličan za to, a čini se da je cela srpska prestonica naprosto poludela za ovim sporotom. Ali, koliko je on efikasan?

Jedan od mnogih ciljeva koje nastojimo da postignemo kroz bavljenje sportom je poboljšanje opšteg tonusa mišića, a igranje padelom čak pomaže u toniranju mišića na licu, jer nećete prestati da se smejete. Takođe poboljšava našu koordinaciju, pokretljivost i reflekse. Još jedan faktor koji treba uzeti u obzir je zatezanje glutealnih mišića, kao i mišića na rukama.

Kao kardiovaskularni trening, padel će nam pomoći da izgubimo težinu, a jedna sesija može sagoreti između 700 i 1000 kalorija. 

Padel poboljšava aerobni kapacitet, što pomaže u sprečavanju faktora rizika po zdravlje i čini vaše srce jačim i efikasnijim, a da ne pominjemo činjenicu da će vas igranje padela učiniti toliko umornim da ćete te noći spavati kao beba.

(Ona.rs)

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti