Претрага
Претрага
Close this search box.

Đoković prvi put u javnosti o Ivaniševiću i njegovoj zameni: Ne znam hoće li mi neko biti trener uopšte

Foto: printscreen/rts.rs

Kao bomba odjeknula je vest da su Novak Đoković i Goran Ivanišević raskinuli saradnju, a srpski as obratio se tim povodom i na konferenciji održanoj nakon projekcije filma “Nikola Pilić – legenda”.

Dom omladine bio je mesto koje je okupilo sve poštovaoce rada Nikole Pilića. Premijerno je prikazan film o njemu reditelja Žarka Mirkovića, a nakon filma publici se obratio i Novak Đoković, govorivši o temi koja sve interesuje – razilaženje sa Ivaniševićem i dalja odluka o treneru.

– Goran je pre svega prijatelj za života, moj i moje porodice. Izuzetno mi je drag, kraj profesionalne saradnje ne znači kraj prijateljstva. Rastanak je bio pozitivan, koliko god može da bude, došlo je do tačke zasićenja posle skoro pet godina saradnje. Ispisali smo istoriju našeg sporta, osvajali slemove, a prošli smo kroz sito i rešeto – diskvaifikacija, deportacija… Uvek ću se sećati toga da je bio ljudski tu za mene, takve vrednosti su bile ispred svega. Iz te hemije je i rezultat došao kao posledica. Sve najlepše mu želim.

Još nemam jasnu ideju ko bi mogao da bude trener i da li će neko uopšte biti. Imao sam trenere od malih nogu, pokušavam da osetim šta je to što mi treba, bićete blagovremeno obavešteni – rekao je Đoković.

Foto: Screenshot X

Podsetimo, Novak Đoković i Goran Ivanišević su raskinuli saradnju. To je najbolji teniser sveta objavio na društvenim mrežama. Poznato je i čak bez kog će novca Ivanišević ostati u budućnosti, jer je imao ozbiljna primanja od najboljeg tenisera svih vremena.

Posle pet godina zajedničkog rada, stavili su tačku i svako će u budućnosti krenuti svojim putem, a Novak je sve “začinio” emotivnom porukom za kraj.

– Jasno se sećam momenta kada sam pozvao Gorana da bude deo mog tima. Bilo je to još 2018, Marjan (Vajda) i ja smo tražili inovacije i neku magiju za servis u našem tandemu. Ne samo da smo doneli servis, već i mnogo smeha, zabave, broj jedan na kraju godine, oborene rekorde, još 12 grend slem titula (i nekoliko finala) otad. Da li sam spomenuo i malo drame takođe?Goran i ja smo pre nekoliko dana rešili da prestanemo da sarađujemo. Hemija na terenu imala je uspone i padove, ali naše prijateljstvo je oduvek bilo čvrsto kao stena. U stvari, ponosan sam na to – nisam siguran da je i on: osim što smo osvajali turnire skupa, imali smo i bitku sa strane u parćisu (društvena igra, prim. aut) mnogo godina. I taj turnir se za nas ne završava nikada – istakao je Đoković.

sportal.blic.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti