Претрага
Претрага
Close this search box.

(FOTO) Bez Kolašinca na Olimpijskim igrama! Čuveni bacač kugle najavio kraj!

Asmir Kolašinac - MN Press

Otkrio je Asmir niz problema sa kojima se susretao

Srpska atletika je u poslednjih nekoliko godina u samom svetskom vrhu. Pojavom Angeline Topić i Adriane Vilagoš, nastaje i budućnost ovog sporta, a dok su njihove karijere još uvek na samom početku, jedna se bliži kraju.

Čuveni bacač kugle, Asmir Kolašinac nakon što je godinama sa uspehom predstavljao Srbiju, najavio je kraj karijere.

Kolašinac je priželjkivao još jedne Olimpijske igre, ali kvotu nije ispunio.

– San o mojim petim Olimpijskim igrama nažalost neće biti ispunjen. Proteklog vikenda u Kraljevu nisam dovoljno dobacio. Od 32 koji idu ja sam bio 34. Sa samo šest bodova manje. U poslednja dva meseca imao sam velikih problema sa povredama, zbog kojih skoro i da nisam trenirao a još manje takmičio, a zbog novog načina kvalifikovanja i rangiranja na svetskoj listi to je bilo izuzetno važno – napisao je Kolašinac u  poruci, pa otkrio i sa kakvim problemima se susretao:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Asmir Kolašinac (@asko_kolasinac)

– Kada se nazirao kraj i kada su stvari počele da se popravljaju javio se problem sa slepim crevom zbog kog sam morao da odležim nekoliko dana u KBC ‘Dragisa Mišović’. Doktorima dugujem veliku zahvalnost jer su jaku upalu uspeli da smire, međutim moja forma je potpuno pala i nije bilo šanse da se brzo vratim. Zahvalnost dugujem Srpskom atletskom savezu i Olimpijskom komitetu Srbije koji su uložili velika sredstva, bili moja pomoć i podrška u svakom momentu, međutim ovog puta jednostavno nije bilo suđeno.

– Meni sada sledi malo veća pauza, da pre svega potpuno ozdravim, da se odmorim i psihički i fizički. Na zimu ću se, ako Bog da, spremiti za Serbian Open miting koji će biti moje poslednje takmičenje, na kom cu se oprostiti od atletike onako kako to dolikuje. Atletičarima koji su se kvalifikovali želim puno sreće – napisao je Asmir Kolašinac.

Inače, Kolašinac je Srbiji doneo više velikih medalja, između ostalog i dvoransko zlato iz 2013. godine i srebro iz Praga dve godine kasnije, potom i bronzu na otvorenom iz Helsinkija 2012.

24sedam

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti