Sajam sporta
Sajam sporta 2022

Sajam sporta, jednodnevna manifestacija, počeo je danas u hali „Master” na Novosadskom sajmu.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je svečanom otvaranju zajedno sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Danetom Bastom. Pokrovitelji Sajma sporta su Grad Novi Sad i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, a suorganizatori Gradska uprava za sport i omladinu, Gradski sportski savez i Savez za školski sport Grada Novog Sada.

Sajam sporta
Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta

Štand Fudbalskog saveza Grada Novog Sada privukao je dosta pažnje. Fudbalske sudije delile su flajere za besplatnu školu suđenja koja počinje krajem oktobra a ispred štanda u prisustvu predsednika Fudbalskog saveza Grada Novog Sada Novaka Kostreševića i generalnog sekretara Šovljanski Aleksandra zatekli smo bivše reprezentativce u fudbalu Gojka Kačara i Željka Brkića. Proslavljeni fudbaleri dali su izjavu za naš portal.

Sajam sporta Željko Brkić
Predsednik FSGNS Novak Kostrešević i Željko Brkić

”Drago mi je što sam došao na ovo mesto i video veliki broj mladih ljudi koji su sa velikim entuzijazmom posvećeni onim što rade, a to je sport. Vidim da su veoma zainteresovani, da su štandovi puni dece koja jedva čekaju da se nadmeću i da se razvijaju u sportskom pravcu. Mislim da je ovaj sajam baš zbog toga jedan veliki podstrek i sam organizacioni uspeh zato što na našoj deci ostaje budućnost i promovisanje sporta uvek treba da bude u prvom planu svima nama. Veoma sam zadovoljan ovim što vidim i nadam se da će se ovakve manifestacije dešavati i više puta na teritoriji Grada Novog Sada možda u nekom drugom obliku, kao neke mini olimpijade ili nešto slično. Sve u svemu, jedan lep dan za decu i u krajnjem slučaju za sport u Novom Sadu” , rekao je Željko Brkić.

Svoj komentar dao je i Gojko Kačar:

”Mi kao bivši sportisti došli smo ovde da podržimo sajam sporta, zadovoljstvo je biti deo toga. U svakom slučaju ovo je lepa prilika za decu da se isprobaju u raznim sportovima na jednom mestu, prava prilika da vide šta im se dopada i prema čemu imaju afinitete. Drago mi je da se ovako nešto održava i da ćemo imati puno dobrih sportista.”

Predsednik FSGNS Novak Kostrešević i Gojko Kačar

Štand FS Grada Novog Sada posetili su, između ostalih i predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

Sajam je i ove godine, pre svega, usmeren ka deci školskog uzrasta. Na njemu će nastupiti klubovi, biće demonstrirane aktivnosti i veštine, edukacije, treninzi, ali i zvanična takmičenja. U svim segmentima učestvuju i svi oni koji su nedavno izašli iz školskih klupa, kao i stariji sugrađani i osobe sa invaliditetom.

Jednodnevni Sajam sporta okuplja veliki broj sportskih saveza, a svi posetioci imaju priliku da vide i upoznaju uspešne sportiste, pogledaju prikaze različitih sportova i oprobaju se u njima.

nsuživo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments