Претрага
Претрага
Close this search box.

Kraj! Novak Đoković i Goran Ivanišević okončali saradnju

Foto: Tanjug/AP

Goran Ivanišević više nije trener najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Njih dvojica su prekinuli saradnju posle skoro šest godina.

Vest je stigla neočekiivano, a objavio je Đoković preko svog Instagram profila.

-Sećam se jasno dana kada samo pozvao Gorana da bude deo mog tima. Bilo je to 2018. godine i Marijan i ja smo tražili neku inovaciju, da donesemo neku magiju servisa u naš duo. U stvari, ne samo da smo dobili servis, već i mnogo smeha, zabave, završenih godina na mestu broj jedan, oborenih rekorda i još 12 grend slemova i nekoliko finala od tada. Jesam li pomenuo i malo drame? Nolefam bi to trebalo da znaju – poručio je Đoković.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

-Goran i ja smo pre nekoliko dana rešili da prestanemo da sarađujemo. Hemija na terenu imala je uspone i padove, ali naše prijateljstvo je oduvek bilo čvrsto kao stena. U stvari, ponosan sam na to,  nisam siguran da je i on: osim što smo osvajali turnire skupa, imali smo i bitku sa strane u parćisu (društvena igra, prim. aut) mnogo godina. I taj turnir se za nas ne završava nikada – dodao je svetski broj jedan.

Novak je pre Ivaniševića sarađivao sa Rikardom Pjatijem, Marjanom Vajdom, Todom Martinom, Borisom Bekerom, nakratko i sa Andreom Agasijem.

Proteklih nekoliko dana na treningu u Beogradu uz njega je bio bivši selektor Dejvis kup tima Srbije, Nenad Zimonjić.

Moguće je da će on biti uz Novaka na narednih nekoliko turnira, a uz njega će svakao biti i Karlos Gomez Erera, ranije sparing partner, sada i njegova gent.

Novak ima vremena da donese odluku o tome sa kim će raditi ubuduće, a prvi naredni turnir mu je Masters u Monte Karlu od 7. do 14. aprila.

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti