Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ministarstvo omladine i sporta i omladinska udruženja potpisali su danas ugovore o realizaciji 82 projekta koja su usmerena ka ostvarivanju ciljeva Nacionalne strategije za mlade, za stimulisanje različitih oblika zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih i za razvoj i sprovođenje omladinske politike.

-Ministarstvo omladine i sporta i mladi su jedan tim koji zajedno pomera granice. Mi smo tu da podržimo dobre i inovativne ideje mladih, da omogućimo da se realizuju i da ih zajedno pretvorimo u dela, sigurni da su upravo mladi najlepša sadašnjost i pokretačka snaga za budućnost u koju verujemo. Danas započinjemo nov ciklus saradnje sa zajedničkim ciljem, a to je ostvarivanje interesa mladih i dalje unapređenje njihovog ličnog, društvenog i profesionalnog statusa. Svaka inicijativa koja podrazumeva poboljšanje položaja mladih je dobrodošla i tu smo da je prihvatimo i podržimo. Prepoznajući potrebe i interesovanja najvećeg broja mladih, realizacija ovih projekata omogućava da kroz različite vidove edukacija mladi steknu veštine i znanja kako bi lakše i brže došli do zaposlenja, ali i da se aktivno uključe u sve društvene proces – izjavio je, između ostalog, tom prilikom ministar Udovičić.

Foto: Tanjug/ Rade Prelić

Udovičić je dodao da Ministarstvo omladine i sporta godinama unazad posebnu pažnju posvećuje ovakvim projektima, konstantno povećavajući i visinu ulaganja i obuhvat mladih koji su uključeni u te projekte, jer upravo sa mladima, sledeći njihove inicijative, stižemo do najboljih i najefikasnijih mehanizama realizacije aktivnosti važnih za dalje osnaživanje mladih na svim poljima.

– Uvereni da možemo i znamo put kojim stižemo do ideala, nastavljamo da stvaramo još lepšu i uspešniju Srbiju, zemlju ponosnih mladih ljudi, pobedničkog duha, kreativnih ideja i uvek šampionskih ciljeva – poručio je ministar.

Ukupno opredeljena finansijska sredstva za različite vidove podrške mladima od strane Ministarstva omladine i sporta, od stipendiranja do realizacije projekata, i pored svih izazova i ove godine su uvećana i iznose 1.239.144.000 dinara.

pink.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments