Претрага
Претрага
Close this search box.

Mnogo znači Jokić, ali timski duh i hemija donose rezultat: Milutinov otkrio šta je najvažnije za uspeh na Olimpijadi

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/Kurir.rs

Centar Orlova ističe da ne treba stvarati bilo kakav pritisak povodom najveće sportske smotre na svetu

Košarkaši Srbije su zvanično počeli pripreme za Olimpijske igre u Parizu, i prvi utisak je da je među samim igračima vlada odlična atmosfera.

Naravno, mnogo znači što su Orlovi jači za Nikolu Jokića, ali po rečima jednog najvažanijih košarkaša naše selekcije Nikole Milutinova, timski duh i hemija su ključ za pravljenje dobrog rezultata.

– Sve izgleda super, ali sa druge strane treba da budemo mirni i staloženi. I da budemo  čvrsto na zemlji, mnogo znači što su se skoro svi igrači odazvali, što će sigurno biti dodatni motiv. Ne treba očekivati previše, idemo korak po  korak. Nadam se da ćemo se na kraju svi radovati – istakao je za 24sedam Nikola Milutinov.

Naravno, neizbežno pitanje je bilo vezano za dolazak najboljeg košarkaša sveta, i koliko to znači za celu ekipu.

– Normalno da je timski duh i hemija najvažniji u svakoj ekipi. Nas je i ranije krasila pozitivna energija, ali sada nam se se priključio i Jokić i to će nam puno značiti, jer zna se kakav status u svetskim okvirima ima Nikola. Nadam se da ćemo sve to preneti na teren, zato smo i došli ovde.

Milutinov smatra da je još rano pričati o Olimpijskim igrama, da je to iz ove perspektive daleko.

Foto: Ilustacija/MN Press/ nsuzivo.rs

– Suviše je rano pričati o Olimpijskim igrama, oni su za sada daleko. Na nama je sada da naporno radimo, i najbolje što možemo odradimo pripreme. Najvažnija da svi budemo zdravi, onda će sve biti mnogo lakše.

Košarkaš Olimpijakosa ističe da je u najboljoj formi došao na pripreme.

– Što se tiče moje povrede, ona je prošlost. Sve je super, spreman da radim, mislim da sam u najpozitivnijem momentu došao na pripreme i jedva čekam da počnemo sa radom. A, posle toga ćemo da pričamo o Olimpijskim igrama, mada sam svestan da javnost najviše zanima šta možemo da uradimo u Parizu, odnosno da se vratimo sa nekom od medalja.

Centar Orlova ističe da dobra atmosfera u svlačionici najvažnija za postizanje dobrog rezultata na svakom takmičenju.

– Slažem se i radićemo da tako ostane tokom čitavih priprema, jer bez dobre hemije, nema ni dobrih rezultata. A, mi smo ekipa, koja ima dobru energiju, i timski duh je izuzetno prisutan kod nas – zaključio je Milutinov za 24sedam.

24sedam.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti