Foto: Dragan Kadić, Damir Dervišagić, Zorana Jevtić / Kurir.rs

Nemanja Vidić istakao je prvi kandidaturu za predsednika FSS. Hoće li biti jedini kandidat na skupštini 14. marta u Staroj Pazovi, ili će dobiti jednog ili više oponenata, pokazaće vreme.

Nemanja Vidić je ličnost koja ima kredibilitet i ime, ali i Branislav Nedimović kao čovek koji je bio ministar, vodio Radnički iz Sremske Mitrovice, takođe je kredibilan kandidat za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS), izjavio je za TV Prva fudbalski trener Dragomir Okuka.

– Ne znam šta bivše fudbalere “tera’”da odmah budu predsednici. Ja bih ga video kao kontakt sa Fifom i Uefom, kao selektora… FSS je jedan sistem, od opštinskih, regionalnih nivoa i sad jedan Nemanja Vidić treba da ubeđuje onoga na opštini, ovde, onde… Bez pomoći države i politike, izuzetno je teško bilo šta promeniti. Zato bi više to mogao da promeni Nedimović, nego što Nemanja u ovom trenutku može – rekao je Okuka za TV Prva.

Dragomir Okuka, trener Obilića koji je 1998. godine bio prvak države, nastavlja.

– Praksa iz Evrope, ne vidimo da je neki bivši fudbaler predsednik Saveza, ali jesu sportski direktori, selektori. Nema sumnje da svaki veliki fudbaler može da bude odličan trener. Niko ne pamti Piksijev rad na čelu Saveza, ni na čelu Zvezde, ali pamti se odlazak na Svetsko prvenstvo. To je interesantno da naši bivši asovi hoće odmah u neku fotelju. Nedimović je obrazovan čovek, završio fakultet, vodio je ministarstvo i znatno je viši nivo u odnosu na Kokezu. Nažalost, bez politike ne može se ništa uraditi.

Potom je Okuka u javnost izneo zanimljivu ideju.

– Možda bi bila idealna kombinacija da Nedimović bude predsednik, a Vidić bude sportski direktor, da bude veza sa UEFA i FIFA, kao Zvonimir Boban. Plašio bih se da ga vrlo lako potrošimo. Vidimo da je Napredak delegirao Stefana Babovića. Kakve veze on ima sa Napretkom? Izgleda da se tu priprema neko nadmudrivanje, ulazak sigurnih delegata i sigurnih glasova. Indikativno je da bi i Dragan Džajić mogao da bude kandidat i ne vidim zašto i on ne bi bio sjajan predsednik FSS. Mislim da će Nedimović da bude izabran i da je to dobro rešenje – poručio je Dragomir Okuka.

Kurir.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
vidic23
13/02/2023 20:39

pa taj sektaš je potpuni bolid zbog koga danas uvozimo mleko iz poljske. jebo vam on mamu pohlepnu, koristoljubivu i dupeuvlakačku. proguglajte ko je nemanja vidić, možda će vas biti sramota kad saznate ali vi odavno imate dupe umesto obraza.