Košarkaška reprezentacija Srbije biće kompletna na Eurobasketu, ali nije otputovala u punom sastavu zbog viroze Nikole Milutinova.

Košarkaška reprezentacija Srbije rano jutros optutovala je u Prag na Eurobasket 2022. gde je očekuje grupna faza kontinentalnog turnira. Zvanično, takmičenje počinje danas, ali Srbija će na parket 2. septembra protiv Holandije (21.00), tako da nije bilo potrebe za žurbom pošto su “orlovi” za to vreme trenirali u Beograd, a nakon sinoćnjeg – Svetislav Pešić odlučio je kojih 12 košarkaša će biti na konačnom spisku za EP.

“Orlovi” su pak na put otputovali sa 11 košarkaša pošto je u Beogradu ostao Nikola Milutinov, ali ne postoji nikakva bojazan da sjajni srpski centar neće biti spreman za Eurobasket – u pitanju je predostrožnost.

“Nikola Milutinov se tokom poslednja dva dana nalazi pod virozom, zbog čega mu je preporučena pošteda od napora u trajanju od nekoliko dana, ali njegovo učešće na Evrobasketu se ne dovodi u pitanje”, rekao je dan ranije prof. dr Radovanović iz medicinskog tima Srbije i potom je objašnjeno da će najverovatnije Milutinov doputovati u Prag za vikend, kada se potpuno oporavi od virusa i teško da će zaigrati do treće utakmice na turniru.

“On će doći kad se oporavi, za dva-tri dana. Prve dve utakmice će teško moći da igra, ali posle toga imamo slobodan dan i nadam se da će doći u nedelju ujutru, kako bi se pripremio za sledeće utakmice”, rekao je Pešić na aerodromu, prenosi Mozzart Sport.

Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo?

To znači da će Srbiju na Eurobasketu predstavljati sledeći košarkaši: Vasilije Micić, Ognjen Jaramaz, Vanja Marinković, Marko Gudurić, Nemanja Nedović, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Dejan Davidovac, Marko Jagodić-Kuridža, Nikola Jokić, Nikola Milutinov i Dušan Ristić.

Srbija i Holandija neće odraditi nijedan trening u Pragu uoči utakmice u petak (1. septembar), a potom “orlovima” slede dueli sa domaćinom Češkom (3. septembar), pa dan pauze, zatim mečevi sa Finskom (5. septembar) i Izraelom (6. septembar). Grupnu fazu u Pragu i pred nadamo se selidbu u Berlin “zatvaramo” protiv Poljske (8. septembar).

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
01/09/2022 11:44

Navijam za bilo koga ko bude igrao protiv! 🙂