Претрага
Претрага
Close this search box.

NOVINE U Fudbalskom savezu Grada Novog Sada: BARAŽ u Drugoj novosadskoj ligi! STOP NAMEŠTANJU UTAKMICA! (FOTO)

FSGNS
FOTO: FSGNS

U utorak, 11. jula 2023. godine održana je IV sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Grada Novog Sada, na kojem su usvojene značajne novine.

  • Za ljubitelje niželigaškog fudbala značajna je informacija da će Druga novosadska liga u novoj sezoni imati baraž! Prvak će se direktno plasirati u Prvu novosadsku ligu, dok će plasman obezbediti još dve ekipe kroz baraž. Drugoplasirana ekipa na tabeli igraće protiv petoplasirane, a trećeplasirana protiv četvrtoplasiranog. Igraće se po dva duela a prva utakmica baraža igraće se kod slabije rangirane ekipe na tabeli, dok se revanš igra kod bolje rangirane. Pobednici ovih duela obezbediće promociju u viši rang.

Ovaj sistem takmičenja svakako će poboljšati kvalitet fudbala jer samim tim što će prvih pet mesta omogućavati potencijalni plasman u viši rang, to za sobom povlači da će sigurno sedam ili osam ekipa voditi borbu do samog kraja. Ovakav sistem direktno utiče na regularnost Prve novosadske lige jer će iz nje ispadati sigurno jedna ekipe više nego što je to bio slučaj do sada, a u slučaju nepovoljnih dešavanja u višim ligama, taj broj će možda biti i veći. To praktično znači, da će se u ”jačoj” Prvoj novosadskoj ligi borba za opstanak voditi do samog kraja i da će strepiti veći broj ekipa nego što je do sada to bio slučaj.

Druga novosadska liga će u takmičarskoj 2023/2024. godini brojati 16 klubova. U ligu su uključuju FK ”Petar Puača” iz Novog Sada i FK ”Stražilovo” iz Sremskih Karlovaca, dok se FK ”Sloga” iz Loka neće takmičiti.

FK Petar Puača i FK Stražilovo
nsuživo.rs
  • Stop nameštanju utakmica! Izvršni odbor Fudbalskog saveza Grada Novog Sada, usvojio je Pravilnik o prevenciji i sprečavanju nameštanja utakmica i imenovala je Inspektora za integritet, u cilju jasnog opredeljenja za čist fudbal i angažovati u beskompromisnoj borbi protiv svih oblika nameštanja utakmica.

Ima promena i u mlađim kategorijama pod okriljem Fudbalskog saveza Grada Novog Sada.

  • Takmičenja omladinaca, kadeta i pionira u narednoj sezoni biće vođena u sistemu ”Komet”, dok će se u ostalim ligama mlađih kategorija kao i do sada, koristiti zapisnici i dokumenta za identifikaciju.

Imenovani su i novi komesari za takmičarsku 2023/24, dopunjene su kadrovima postojeće komisije a formirane su i nove kao što su medicinska i komisija za bezbednost. Jedna od novina svakako jeste i kotizacija u Prvoj i Drugoj novosadskoj ligi koju će klubovi morati da uplate neposredno pred početak sezone.

Početak takmičenja u Prvoj i Drugoj novosadskoj ligi predviđen je za subotu 12. avgusta 2023. godine, a prvo kolo Fudbalskog kupa Srbije na teritoriji Fudbalskog saveza Grada Novog Sada u kome učestvuju samo klubovi Prve novosadske lige održaće se u sredu 9. avgusta 2023. godine.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti