Претрага
Претрага
Close this search box.

NOVOSAĐANIN NAJBOLJI BOKSER NA PRVENSTVU SRBIJE Nikola u Prokuplju pokazao svoje umeće, sprema se i za OLIMPIJSKE IGRE u Los Anđelesu (FOTO)

Foto: Ustupljena fotografija

Na pojedinačnom prvenstvu Srbije za mlađe kategorije Novosađanin Nikola Bogatinoski proglašen je za najboljeg boksera šampionata.

Na prvenstvu održanom u Prokuplju, na kom je učestvovalo više od 240 boksera, što je rekordan broj u poslednjih nekoliko godina, Nikola je imao četiri borbe, nakon čega je proglašen za najboljeg boksera turnira.

Ovo nije prvi uspeh mlade nade novosadskog sporta, Nikola je drugu godinu za redom osvajač ovog turnira, a priznanje mu je uručio Mane Marčeta, direktor Bokserskog saveza Srbije.

Šesnaestogodišnji reprezentativac je četvorostruki šampion Vojvodine, četvorostruki šampion Srbije, vicešampion Balkana, četvrti je u Evropi, a osmi na svetu. Pet puta je osvajao međunarodne turnire, a na prvenstvu u Mađarskoj je proglašen za najboljeg stranog boksera.

Prvenstvo Srbije za pionire, kadete i juniore u boksu održano je u organizaciji Bokserskog kluba Topličanin i Bokserskog saveza Srbije uz podršku Grada Prokuplja.
Pored Nikole, za najbolju bokserku proglašena je Milica Pantelić. Najbolja ekipa je BK “Sombor”, koju su odneli najveći broj medalja i ovo je treća godina kako su nagrađeni i proglašeni za najbolji klub u državi. Za najbolju tehničarku proglašena je Lejla Sejdi, najbolji tehničar je Vuk Beletić. Žiri su činili legedne srpskog boksa: Fazlija Šaćirović, Džafer Ališanović, Dragiša Đokić i Nebojša Vuković.
Stručni tim Bogatinoskog čine cenjena imena iz sveta boksa koji ga spremaju za svetsku scenu 2028. godine na Olimpijskim igrama, koje će se održati u Los Anđelesu.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti