Претрага
Претрага
Close this search box.

PALA JE ODLUKA! Srbija OSTALA BEZ selektora

Foto: Photo credits: EHF/Kolektiff

Rukometni savez Srbije (RSS) potvrdio je da je otpustio Tonija Đeronu sa mesta selektora naše reprezentacije!

Ovim povodom oglasila se i predsednica RSS Milena Delić.

– Posle obavljenog detaljnog sastanka sa gospodinom Đeronom, došli smo do zaključka da je u ovom trenutku sporazumni raskid ugovora kompromisno rešenje za obe strane posle upravo završenog Olimpijskog ciklusa za mušku seniorsku reprezentaciju Srbije”, rekla je Milena Delić. “Zahvalni smo gospodinu Đeroni za sve pozitivno što je uradio za muški srpski rukomet za vreme svog mandata i želimo mu mnogo sreće u budućnosti. Rukometni savez Srbije će ispoštovati sve pravne obaveze definisane ugovorom čije je trajanje zaključno sa junom mesecom. Dalje odluke u vezi sa muškom seniorskom reprezentacijom biće donete u doglednom vremenskom periodu kako bi se u baraž za Svetsko prvenstvo ušlo spremno – istakla je Milena Delić.

Toni Đerona
FOTO: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Đerona je bio zahvalan što je imao priliku da vodi Srbiju.

– Nije lako nositi se sa ovom situacijom posle Evropskog prvenstva. Nismo ostvarili svoj cilj i razumljivo je da Rukometnom savezu Srbije treba nova energija pred sve što sledi. Zahvalan sam za sve i svakog u prethodnom periodu. Najviše sam zahvalan svojoj porodici za bezrezervnu podršku. Kolege sa kojima sam radio u stručnom štabu su dale sve od sebe i radile neumorno sve ovo vreme. Igračima se posebno zahvaljujem na poverenju, želji i doprinosu koji je uvek bio maksimalan. Hvala i svim ljudima u Srbiji koji su bili uz nas, a novom stručnom štabu želim još veću podršku i najbolje moguće rezultate – rekao je Đerona.

Đerona i Rukometni savez Srbije sporazumno su raskinuli ugovor, a ko će biti naslednik španskog trenera ostaje da se vidi.

Kurir sport

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti