Omladinac Petrovaradin
FK Omladinac 0-2 FK Petrovaradin

U okviru 15. kola Prve novosadske lige u Stepanovićevu sastali su se domaći ”Omladinac” i ekipa ”Petrovaradina”.

Omladinac 0-2 Petrovaradin

Nije uspela domaća ekipa da nastavi mini seriju utakmica bez poraza. Iako je izostala nekolicina standardnih igrača, pružili su žestok otpor i pokazali želju za bodovima. Sa druge strane, gosti iz Petrovaradina nisu igrali lep fudbal ali su igrali tačno onoliko koliko treba. Prvi deset minuta utakmice pripalo je ekipi ”Petrovaradina”. Već samo nakon tri minute igre zatresla se stativa, šutirao je Erceg. Par minuta kasnije svoj udarac oprobao je i Knežić a lopta je otišla pored stative. Munjaš je lepom intervencijom zaustavio udarac Popovića. Prvi udarac za domaće ka golu ”Petrovaradina” uputio je Đukanović. Gosti su još jednom pripretili, nakon centaršuta glavom je probao Gardinovački ali i ovaj udarac je otišao pored gola. U domaćin redovima udarac sa distance oprobao je Hernaus, šutirao je pravo u ruke gostujućem čuvaru mreže Smiljan Zeljku. Uspevaju ”plavi” da u 28. minutu konačno zatresu mrežu domaćih. Oduzeta lopta na sredini terena i odlična lopta Mudrića za Popovića koji izlazi sam pred gol i pogađa za 0:1. ”Omladinac” je vrlo brzo mogao do poravnanja, Đukanović je umakao odbrani i lob udarcem prebacio čuvara mreže ali lopta odlazi pored gola.

U drugom poluvremenu domaćin je krenuo agresivnije u napad, više nije bilo vremena za kalkulaciju. Gosti ponovo prvi stvaraju šansu, Knežić je šutirao ali se isprečio jedan igrač domaćih. Domaćin je kružio oko gostujućeg kaznenog prostora ali završnog pasa nije bilo. Nisu uspevali da probiju zadnju liniju ”Petrovaradina” a svaka završna lopta je bila presečena. Nije bilo većeg uzbuđenja sve do 70. minuta. Nakon kontakta u kaznenom prostoru Erceg je oboren a glavni arbitar pokazao na belu tačku. Žustra reakcija domaćih rezultovala je direktnim crvenim kartonom za kapitena Savić Dušana, a kazneni udarac je poništen nakon konsultacije glavnog arbitra sa prvim pomoćnikom. Iako su imali igrača manje u polju, domaćin se nije predavao. Pokušali su udarcima sa distance da dođu do gola, takođe bezuspešno. U 76. minutu utakmice otklonjene su sve dileme ko će biti pobednik. Brzonogi Erceg umakao je odbrani i udarcem pored Munjaša zatresao mrežu za 0:2. Ubedljiviju pobedu sprečio je domaći čuvar mreže Dejan Munjaš, prvo je zaustavio udarac Surdučkog a odma zatim i Ercega.

Na kraju tri boda odlaze za Petrovaradin za konačnih 16 bodova na kraju jesenje trke, sasvim dovoljno za mirnu zimsku pauzu. Domaćin ostaje na poslednjem mestu sa pet osvojenih bodova, ali sa nadom da u prolećnom delu prvenstva mogu do boljih rezultata i opstanka u Prvoj novosadskoj ligi.

Sudijska trojka
Sudijska trojka sa utakmice

Sudijska trojka: Aleksa Pantić, Zoran Dragoljević i Nemanja Nikolaš

Delegat utakmice: Srđan Kizić

FK Omladinac
”Omladinac” – startnih 11

Omladinac: Munjaš, Savić, Nakomčić, Anđelković (od 59. Zeljković), Čupina, Hernaus, Martinović, Ristić (od 46. Stojanović), Dubačkić (od 46. Subotić), Kosjer, Đukanović (od 81. Bakić).

FK Petrovaradin
”Petrovaradin” – startnih 11

Petrovaradin: Zeljko, Gardinovački, Knežić, Šimulija, Vasić (od 46. Budečević), Erceg, Pavkov, Pena (od 85. Surdučki), Mudrić (od 90. Komazec), Popović (od 75. Lotina), Radojković.

nsuživo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments