Претрага
Претрага
Close this search box.

Počinje Svetsko TEKBOL prvenstvo! Ekipa iz Novog Sada krenuli u ODBRANU TITULE (FOTO)

Svetski sampioni 2022. godine, Bogdan Marojevic i Nikola Mitro; Foto: SRBTEQ Media team

Reprezentacija Srbije juče je otputovala na Svetsko tekbol prvenstvo, koje se ove godine održava na Tajlandu, od srede 29. novembra do 3. decembra.

Nikola Mitro i Bogdan Marojević koji su 2021. godine na Svetskom tekbol prvenstvu u PoljskOJ, a zatim 2022. godine u Nirnbergu u Nemačkoj doneli zlato Srbiji u kategoriji muški dubl, u narednih nekoliko dana uspeh će pokušati da ponove u Bangkoku.

Marojević će u nacionalnom dresu zaigrati i u kategoriji singl. U ženskom singlu će se okušati Anastasija Lemajić, koja će u paru sa Majom Umićević nastupiti u kategoriji ženski dubl Pored toga, Nikola Mitro i Maja Umićević će nastupiti i u kategoriji miks dubl.

Foto: SRBTEQ Media team

– Ovo je pravi praznik sporta zasnovanog na fudbalu koji se igra na zakrivljenom stolu, a u publici će biti i planetarni ambasador teqball sporta, legendarni Ronaldinjo. Organizator Svetskog tekbol prvenstva je kao i do sada Svetska tekbol federacija (FITEQ) u čijem članstvu je preko 150 nacionalnih tekbol saveza u svetu među kojima je i SRBTEQ – stoji u saopštenju.

Novosađani i Novosađanke, Mitro, Marojević, Umićević i Lemajić na Svetsko prvenstvo odlaze kao najbolje rangirani takmičari i takmičarke iz Srbije na rang listi FITEQ-a, a sa njima će biti selektor Stevan Popov i predsednik SRBTEQ-a Ognjen Paripović koji očekuju da će
se zastava Srbije još jednom zavijoriti na pobedničkom postolju.

Foto: SRBTEQ Media team

Svi mečevi će moći da se prate preko You tube Teqball kanala, dok će finalni biti odigrani uz televizijski prenos na Euro sportu 1.

SRBTEQ tim ističe da zahvalnost duguju i Gradu Novom Sadu i Gradskoj upravi za sport, koji su reprezentaciji omogućili da tokom cele godine treniraju u Velikoj dvorani Sportskog i poslovnog centra „Vojvodina“.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti