Tradicionalne auto trke na stazi Mišeluk biće ove godine najverovatnije vraćene u kalendar manifestacija ovog sporta u našoj zemlji, ističe predsednik Sportskog auto i karting saveza Vojvodine Miloš Brkić.

Poslednja auto trka organizovana je 2019. godine, a iz Sportskog auto i karting saveza Vojvodine stižu informacije da su ove godine u planu dve manifestacije i to u maju i septembru.

nsuživo.rs

“Ovih dana ćemo konkretizovati razgovore sa čelnim ljudima u Gradskoj upravi Novog Sada, u cilju povratka jedne od najpopularnijih i najposećenijih trka na prostorima bivše Jugoslavije. Najveća prepreka je zatvaranje mosta “Sloboda” i tunela, pa za taj problem tražimo alternativna rešenja. Već od naredne sezone ljubitelji ovog sporta trebalo bi da na Mišeluku uživaju u tradicionalnim nadmetanjima naših najboljih vozača u auto sportu”, ističe predsednik Sportskog auto i karting saveza Vojvodine Miloš Brkić.

nsuživo.rs

Kružne trke na Mišeluku imaju dugogodišnju tradiciju a oduvek su privlačile veliki broj ljubitelja ovog sporta. Poslednji put, 2019. godine na Mišeluku je bilo preko 25.000 gledalaca koji su ispratili 5 trka a učestvovalo je nešto više od 80 takmičara. Najveća posećnost bila je 1993. godine, kada je kružne trke na Mišeluku ispratilo 60.000 ljubitelja auto-moto sporta.

nsuživo.rs

Početak sezone je 19. marta na Beogradskom sajmu kada je na programu u disciplini mini slalom. Planirano je da se i na parkingu Novosadskog sajma održi trka u istoj disciplini kao najava tradicionalne međunarodne poljoprivredne manifestacije.

rtv.rs/nsuživo.rs

6 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Rade
15/03/2023 12:12

Zbog šačice obesnih ljubitelja automobilizma 300 000 Novosađana i minimum još toliko putnika u tranzitu će pretrpeti maltretiranje zbog blokade mosta Slobode. Da li ima ko normalan u gradskoj vlasti da ovo ne dozvoli ?!? Plust tu izgrađena kovid bolnica, Institut u Kamenici…

Petar
15/03/2023 15:53
Reply to  Rade

300 hiljada?! Mašala! Iz kog razloga se onda ne izborite za još jedan (ali častan) prilazak gradu, već svaki čas “kampujete” po pola sata do sat na Mostu slobode. Licemerno je ako Vam to ne smeta tokom cele godine ili samo ne činite ništa da to rešite, a toliko negodujete zbog zatvaranja mosta na nekoliko sati. Za pacijente u kovid bolnici je veći problem vas 300 hiljada koji cele godine vozite na 20-ak metara od iste, nego trke u trajanju od par sati. Šta mislite, da je bolnica u oazi mira i tišine? Varate se. Bolnicu svakako nije trebalo izgraditi… Učitaj još »

srb
15/03/2023 17:17
Reply to  Rade

Rade izgleda si u manjini

gox
15/03/2023 22:31
Reply to  Rade

znaš li ti kakvu tradiciju ima trka na mišeluku. svi novosadjani znaju za nju i vole da je posećuju. 60.000 ljudi je svojevremeno pratilo trke na licu mesta. razvoj grada ne znači da se uništava tradicija, već naprotiv. grad treba da raste poštujući sve te tradicije, jer bez toga šta je onda novi sad. gomila betona i blokova. ali izgleda da će to i postati…

Ko te jebe rade
16/03/2023 10:30
Reply to  Rade

Ti si decko oboleo,mislim volim automobilizam ali cestitam ti na komentaru,jedino si prso sto pominjes dva logora,tamo tebe treba poslati da vidis sta je,pa ne bi ih vise nazivao institutom i bolnicom

Prsla je masa
16/03/2023 22:58
Reply to  Rade

Da li bi ti vise odgovarala parada ponosa da se seta ulicama Novog Sada. Mozda si jedan od tih aaaa? Da mogu napravio bi stazu i doveo F1 u NS!