Fudbalske pripreme

Većina klubova Prve novosadske lige startovala je sa pripremama za prolećni deo sezone, a do prve takmičarske utakmice u 2023. godini ostalo je nešto više od mesec dana.

Kraj jesenje trke sad je već daleko iza nas. Poslednje 15. kolo odigrano je 20. novembra 2022. godine a uzbudljiva završnica nagoveštava nam da će se na proleće voditi rovoska borba kako za najviši plasman, tako i za opstanak. Nastavak prvenstva predviđen je u martu, odnosno 11. i 12. marta ako vremenski uslovi to budu dozvoljavali. U skladu sa tim datumom, polako su se ”palili” klubovi i otpočeli zimske pripreme.

FOTO: printskrin/instagram/fk_fruskogorac

Među prvima startovale su dve ekipe sa sremske strane, istog dana 22. januara pripreme su otpočeli ”Fruškogorski partizan” iz Bukovca i ”Fruškogorac” iz Sremske Kamenice. Dvojac iz srema ima visoke ambicije, crno beli iz Bukovca nalaze se na drugom mestu dok ekipa iz Sremske Kamenice zauzima poziciju broj četiri. Obe ekipe imale su zavidan broj igrača na prozivci, preko dvadeset igrača.

FOTO: Fruškogorski partizan Bukovac

Nedelju dana kasnije startovao je i trenutni lider na tabeli ”TSK” iz Temerina kao i trećeplasirani ”Cement” iz Beočina. Nedugo kasnije svoje pripreme otpočelo je i ”Jedinstvo” iz Gospođinaca.

FOTO: printskrin/instagram/jedinstvo_gospodjinci_1919 – SLIKA SA PRIJATELJSKE UTAKMICE

U nedelju 05. februara startovali su i momci pod komandom Aleksandra Miljkovića, fudbaleri ”OFK Siriga” iz Siriga. Na prozivku se odazvalo osamnaest igrača uz opravdan izostanak još njih sedmorice. Istog dana svoje pripreme otpočela je i ekipa ”Petrovaradina” pod komandom Labuda Pejovića.

FOTO: facebook/OFK Sirig Sirig

Paralelno sa pripremama, klubovi su se pojačavali u skladu sa svojim mogućnostima. Najzvučnija pojačanja dovele su svakako ekipe iz vrha tabele. Lider na tabeli ”TSK” ciljano popunjava rupe, pakuju kockike koje im nedostaju. Bukovčani su vredno radili na polju dovođenja igrača, a u poslednjim danima preoteli su Poznanovića od konkurenta iz Beočina. ”Cement” je angažovao Sekulića, bivšeg fudbalera ”’Kabela” dok se ”Fruškogorac” iz Kamenice uzda u svoje povratnike, Begovića i Glišića.

Iako prelazni rok traje još malo više od dva dana, do petka u ponoć, transfer ”bombe” i dalje padaju.

nsuživo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments