Претрага
Претрага
Close this search box.

RVAČKI SAVEZ PREDSTAVIO MASKOTU: Ovo je RVOJE, zaštitno lice Svetskog prvenstva u Beogradu

Foto: Rukometni savez Srbije/Kurir.rs

Rvački savez Srbije predstavio je “Rvoja”, maskotu predstojećeg Svetskog prvenstva za seniore, koje će se od 10. do 18. septembra održati u Beogradu.

Naš glavni grad biće domaćin za više od 2.500 takmičara iz preko 70 zemalja sveta. Završne pripreme u organizaciji ovog velikog sportskog događaja se privode kraju, a od naše reprezentacije se očekuju vrhunski rezultati, s obzirom da su srpski rvači od 2014. godine u kontinuitetu na svim velikim takmičenjima osvajali medalje.

„Rvanje u Srbiji danas ima istorijski rezultat, jer u svim selekcijama imamo osvajače medalja, počev od pionira pa sve do seniora”, sa ponosom ističe predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković i dodaje:

“Srećan sam što mi, za razliku od mnogih rvačkih sila, imamo i kontinuitet u uspesima i medaljama. Posebno mi je zadovoljstvo i što se sve više dece bavi rvanjem, a naročito sam srećan jer sve veću popularnost ima i žensko rvanje i što je naša rvačica Ana Fabian postala uzor mnogim devojčicama koje su zavolele ovaj sport “.

FOTO: RUKOMETNI SAVEZ SRBIJE/KURIR.RS

Trajković je najavio da će u Beogradu po drugi put biti organizovan i Kongres Svetske rvačke federacije koji će imati izborni i izvršni karakter: “Velika nam je čast što će predsednik Svetskje rvače federacije Nenad Lalović dodeliti priznaja najistaknutijim ljudima iz sveta rvanja”, konstatovao je Trajković i izrazio veliku zahvalnost Vladi Republike Srbije, Ministarstvu omladine i sporta i gradu Beogradu na velikoj podršci i učešću u organizaciji Svetskog prvenstva.

Potpredsednik Rvačkog saveza Srbije Rajko Baltić je uveren da se Beograd kao i mnogo puta ranije pokazati kao besprekoran domaćin: „Naša reprezentacija će imati osam predstavnika u grčko-rimskom stilu, dva u slobodnom stilu i predstavnicu u rvanju za žene. Finalni spisak takmičara biće objavljen tri dana pred početak takmičenja, ali mogu da kažem da ćemo sigurno uživati u fenomenalnim borbama”, zaključio je Baltić.

Kurir.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti