Profimedia/JAKUB ZIEMIANIN / B92.rs

Golman Vladan Kovačević mogao bi ubuduće da nastupa za reprezentaciju Srbije.

Radi se o čuvaru mreže poljskog Rakova, lidera tamošnje Ekstraklase, a ovaj 24-godišnjak, koji se afirmisao u Sarajevu, biraće između naše i selekcije Bosne i Hercegovine. Čini se da je u ovom trenutku bliži dresu “orlova”, sudeći bar po izjavi selektora BiH, Faruka Hadžibegića.

“Rekao sam već na prvoj konferenciji da nismo velika zemlja koja može da bira između pet miliona fudbalera. Svaki igrač koji igra je za mene spreman za selekciju. Što se golmanske pozicije tiče, mi trenutno imamo Šehića, Pirića i Vasilja, koji su bili i kod mojih kolega ranije, tako da ću u prvom delu krenuti s njima, a vrata su za sve otvorena”, rekao je Hadžibegić i dodao:

“Drago mi je što mi postavljate pitanje oko Kovačevića. Znam ga još iz Sarajeva, a on je doneo odluke koje su ga odmakle od reprezentacije BiH. Nemam vremena da se bavim tim šta je ko rekao i kako, a na njemu je u ovoj poziciji da se odluči za koga hoće da igra. Pod uslovom da se odluči da je BiH njegova reprezentacija, jedan je od kandidata”.

Inače, Kovačević, rođen u Banjaluci, nastupao je u sedam navrata za U21 reprezentaciju BiH.

B92.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments