Претрага
Претрага
Close this search box.

SRPKINJI PRIZNANJE OD ŠVARCENEGERA: Milica Narančić iz Siriga oborila svetski rekord u sklekovima, nagradu namenila deci oboleloj od raka

Foto: Privatna arhiva

Najviše sklekova na svetu u minutu među ženama uradila je devojka iz Srbije, tačnije iz bačkog sela Sirig u opštini Temerin, Milica Narančić.

Ona je u decembru prošle godine napravila 61 sklek za 60 sekundi i tako postavila rekord, koji je krajem februara zvanično ušao u Ginisovu knjigu. Milica je, zapravo, oborila rekord koji je dotad iznosio 40 sklekova u minutu, a trajao je sedam godina.

– Sklekovi su moja strast, pa sam se prošlog leta zapitala zašto ih jednom ne bih uradila za Ginisa. Za to postignuće sam se spremala dva meseca – ispričala je Milica, koja je višestruka bodi-bilding šampionka i fitnes instruktorka.

Za Ginisa je prijavila sklekove na jednoj ruci, sa 35 ponavljanja u minutu, ali pošto je teško da se proceni koliko se to radi pravilno, predložili su joj da pokuša da sruši rekord izvođenjem sklekova sa odbijanjem dlanova od tla.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели IFBB PRO Milica Narancic (@militzafitnessifbbpro)

– Uradila sam to u Novom Sadu, pred komisijom koju su činili višestruki MMA borci Damir Dado Mihailović, Dragutin Jegdić, Nikola Leka i pripadnik Vojske Srbije Goran Rilak – rekla je Milica, koja ističe da će nagradu uplatiti za pomoć deci oboleloj od raka.

Milica je prvi bodi-bilding nastup imala u 17. godini, kao učenica drugog razreda Gimnazije “Svetozar Marković” u Novom Sadu. Studirala je Fakultet za sport i fizičko vaspitanje (DIF) u Novom Sadu i u 30. godini odlučila da ode u Ameriku, matičnu kuću bodi-bildinga, gde danas živi, vežba i radi kao trener na Menhetnu.

Pet puta je bila prvak Srbije i tri puta šampion Balkana u tzv. fitnes diviziji, koja osim mišićavog tela zahteva i gracioznost.

Na “crtu” i muškarcima

MILICA navodi da je u Njujorku uradila 65 sklekova sa odbijanjem od tla. Time je ugrozila i rekord u muškoj konkurenciji, koji drži Grk sa 64 ponavljanja u minutu, ali taj njen rezultat nije verifikovan.

– Uzor mi je bila Monika Brant, jedna fenomenalna fitnes takmičarka, koja je osvojila “Arnold klasik” u Ohaju. Ostvarila mi se želja da i ja, 2018. u svojoj 33. godini, pobedim na tom najvećem takmičenju za amatere na svetu i primim pehar od legendarnog Arnolda Švarcenegera, posle čega sam postala prvi profesionalac u fitnesu u Srbiji, a evo sada i Ginisova rekorderka – ponosna je Milica.

novosti.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti