Претрага
Претрага
Close this search box.

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2034. trebalo bi da se održi u Saudijskoj Arabiji jer se njihov jedini rival Australija povlači iz takmičenja

Foto: Pexels

Saudijska Arabija je spremna da bude domaćin Svetskog prvenstva 2034. nakon što je Australija objavila da se neće kandidovati za domaćina turnira.

Ranije ovog meseca, Kraljevina je FIFA-i predstavila pismo o namerama nakon što je fudbalsko upravno telo objavilo da će za 2034. biti razmatrani samo ponuđači iz Azije i Okeanije.

I malo je verovatno da će se Saudijska Arabija suočiti sa bilo kakvom konkurencijom nakon što je Fudbalska Australija u utorak objavila da je odlučila da se ne kandiduje za domaćina turnira.

-Istražili smo priliku da se kandidujemo za domaćinstvo Svetskog prvenstva u fudbalu i uzeli smo u obzir sve faktore, došli smo do zaključka da to ne činimo za takmičenje 2034.-navodi se u saopštenju Football Australia i dodaje:

-Umesto toga, verujemo da smo u jakoj poziciji da ugostimo najstarije žensko međunarodno takmičenje na svetu, AFC Vomen’s Asian Cup 2026, a zatim dočekamo najveće timove svetskog fudbala za Svetsko klupsko prvenstvo FIFA 2029.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti