Претрага
Претрага
Close this search box.

(VIDEO) OGROMNA TRAGEDIJA: Preminuo svetski šampion u 27. godini života! Šok i neverica!

Printscreen/YouTube

Šok u svetu rvanja! Svetski šampion iz 2019. godine Nugzari Tsurtsumia preminuo je u 27. godini života potvrdila je gruzijska rvačka federacija.

Uzrok smrti rvačkog Gruzina još nije poznat, a Tsurtsumia je pronađen mrtav u svom stanu u gradu Khobi, javlja informativni portal Ajara Tv.

Počeo je svoju međunarodnu karijeru desetim mestom na Kadetskom svetskom prvenstvu 2013. godine. Kasnije je osvojio srebrne i bronzane medalje na juniorskom nivou, pokazujući svoj potencijal za buduće uspehe.

Njegov uspon se nastavio, te je 2018. godine osvojio bronzanu medalju na seniorskom svetskom prvenstvu i zlato na U23 turniru manje od mesec dana kasnije. Vrhunac njegove karijere došao je 2019. godine kada je pobedio Korlana Zakanša (KAZ) u finalu seniorskog svetskog prvenstva, osvojivši zlatnu medalju.

Tsurtsumia je nastavio da se takmiči na visokom nivou, dodavši još jednu bronzanu medalju na svetskom prvenstvu 2021. godine. Takođe je bio svetski vicešampion 2022. i 2023. godine, iza Eldaniza Azizlija (AZE).

Na svom poslednjem takmičenju, u junu 2024. godine, osvojio je bronzanu medalju na turniru “Polyak Imre Memorial ‘Ranking Series'” u Budimpešti, Mađarska, u kategoriji do 55 kg.

 

Kurir

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага