Novi dres Srbije – tradicija, jedinstvo, hrabrost

Novi izgled za nove pobede! Fudbalski reprezentativci Srbije na utakmicama Svetskog prvenstva nosiće dresove specijalno dizajnirane za tu priliku.

 

Nova oprema pripremljena za izabranike selektora Dragana Stojkovića Piksija ne liči ni ne jednu prethodnu.

Foto: FSS

Domaća, crvena garnitura dresova inspirisana je zlatnom generacijom Orlića koja je 2015. godine vratila nadu i ponos srpskom fudbalu i osvojila svet na Novom Zelandu pobedom nad Brazilom. Upravo zato se na novom dresu nalaze zlatni detalji. Dres predstavlja korene i sećanje na vanvremenski uspeh generacije igrača od kojih mnogi danas nose dres najboljeg nacionalnog tima Srbije. Podsećamo da su i dresovi u kojima je igrala generacija rodjena 1995. i 1996. godine, takodje bili u kombinaciji crvene i zlatne boje.

 

Foto: FSS

 

Dres simbolično predstavlja strast i način igre kako je igrala/igra Srbija i predstavlja inspiraciju za nadolazeće generacije.

Specifična crvena nijansa, karakteristična za našu reprezentaciju, ustanovljena je još pre dve godine prilikom izrade prethodnog dresa. U moru ‘crvenih’ reprezentacija dobili smo svoju nijansu.

*Ćirilično slovo ‘b’ u ispisu ‘Serbia’, takodje postoji vec dve godine na dresu naše reprezentacije i simbolizuje naše pismo, ali i detalj koji nas sve čini ponosnim, jer smo jedan od naroda koji ima u upotrebi dva pisma.

Gostujući BELI dres

Foto: FSS

 

Puma je za sve nacionalne federacije kojima je tehnički partner u najnovijoj garnituri gostujućeg belog dresa usvojila isti koncept dizajna tako da se na sredini dresa sa prednje strane nalazi jedna vrsta rama odnosno oblika koji za svaki savez predstavlja određeni simbol. Što se tiče dresa reprezentacije Srbije, geometrijski oblik okvira na sredini dresa odgovara konturama centralnog dela novog grba nacionalnih fudbalskih selekcija Srbije.

Foto: FSS

Puma je učinila maksimalan profesionalni napor da novim, u nekim oblastima revolucionarnim dizajnom, reinterpretira nacionalne motive iz fudbala, kulture i prirode, spajajući ih na način da svaki dres učini bliskim za narod i nacionalni tim

Brojevi i prezimena igrača trebalo je da budu zlatne boje, ali zbog FIFA pravilnika, kontrasta koji se zahteva, boja će biti peacock plava, istovetna kao na prethodnoj beloj garnituri.

ZAJEDNIČKO ZA OBA DRESA

Foto: FSS

Dresovi imaju ULTRAWEAVE performanse i dryCELL tehnologiju, čineći dres najlakšim i najudobnijim koji je ova kompanija ikada napravila.

Četiri godine je rađeno na testiranju i izradi dresa koji je težak svega 72 grama.

Vodilo se računa bukvalno o svakom gramu, jer je u fokusu bio igrač koji na utakmici pretrči između 10 i 13 kilometara. Učinjeno je sve da ovom revolucionarnom izradom igraču olakša svoje kretanje na terenu.

Dres je napravljen od 100 odsto recikliranih materijala.

Da li vam se sviđa nova garnitura dresova fudbalera Srbije?

kurir.rs/nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Mima
29/08/2022 18:16

Realno, koga briga za dresove?

MagicJohnson
30/08/2022 00:34

Crveni još ajde, ali beli…nešto najružnije ikada.