Претрага
Претрага
Close this search box.

100 novih studentskih mesta u Visokoj školi Sirmium u Sremskoj Mitrovici

Foto: vojvodina.gov.rs
Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Branko Markoski uručio je danas u Visokoj školi strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare ‘’Sirmijum’’ u Sremskoj Mitrovici akreditacije za dva nova studijska programa, za novu školsku godinu. Reč je o studijskim programima Softversko inženjerstvo i Poslovna ekonomija.

Pokretanjem novih studijskih programa stvara se 100 novih mesta za buduće studente , od čega 50 za master strukovne vaspitače, 25 za softverski inženjering i 25 za poslovnu ekonomiju.

Akreditacije za dva nova studijska programa primio je direktor Visoke škole prof.dr Dejan Savičević.

‘’Mi koji kreiramo studijske programe treba da pratimo savremene trendove tehničko-tehnološkog razvoja, jer studenti koje obrazujemo u Visokoj školi strukovnih studija ‘’Sirmijum’ u Sremskoj Mitrovici uticaće na razvoj mladih umova. Zato danas donosimo akreditaciju za pokretanje novih programa strukovnih studija- Softversko inženjerstvo i Poslovna ekonomija. Ova dva nova programa prate već postojeće programe strukovnih studija za vaspitače dece predškolskog uzrasta i medicinske sestre/tehničare“, rekao je prof. dr Markoski.

‘’Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrebiti da promenite svet’’ rekao je čuveni Nelson Mandela, a danas smo ovde prof.dr Dejan Savičević i ja da bi predstavili nove studijske programe za studente u Sremskoj Mitrovici‘’, istakao je pokrajinski sekretar prof. dr Branko Markoski i zaključio:
„Srem je mesto gde dolaze velike investicije i otvaraju se nova radna mesta, a cilj naše administracije je da se mladi obrazuju blizu svog mesta stanovanja i da ujedno imaju i mogućnost pronalaženja radnih mesta u svojoj sredini“.

„Želeo bih da naglasim da na osnovu ova dva nova studijska programa mi dalje idemo u razvijanje programa koji će se odnositi na impelementaciju IT u logistici i saobraćaju, to je neka budućnost koja se očekuje od nas kompetentnih nastavnika i tima nastavnika. Naša je obaveza da poštujemo tradiciju visokog obrazovanja koja je u Sremskoj Mitrovici i u regionu Srema duga 62 godine“, rekao je prof.dr Dejan Savičević.

Ova dva nova smera pružaju mogućnost za 100 novih studenata, od kojih će 50 biti na budžetu zahvaljujući pomoći Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučno istraživačku delatnost“, istakao je prof. dr Dejan Savićević.

Podsećamo, Visoka škola strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare „Sirmijum“ za narednu školsku godinu upisuje prve generacije na program strukovnih studija Softversko inženjerstvo i program strukovnih studija Poslovna ekonomija, pored kojih obrazuje studente na već postojećim strukovnih studijama za vaspitače dece predškolskog uzrasta i medicinske sestre/tehničare.

vojvodinauzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага