Претрага
Претрага
Close this search box.

Advokatica prevarila troje Rusa: Obećala im državljanstvo Srbije, pa uzela 200.000 evra

Foto: Uprava carina

Prvo osnovno tužilaštvo, u saradnji sa MUP-om, odredilo je zadržavanje od 48 sati advokatu I.B.I. (35) i S.P. (32) zbog sumnje da su od oktobra 2023. godine do aprila 2024. prevarili troje ruskih državljana.

Kako je saopšteno iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, osumnjičeni su lažnim prikazivanjem činjenica doveli u zabludu troje Rusa da mogu da obezbede prijem u državljanstvo Srbije, zašta su deponovali 200.000 evra u advokatskoj kancelariji osumnjičene.

Kako u ugovorenom roku pomenuti ruski državljani nisu stekli srpsko državljanstvo niti je novac vraćen postoji sumnje da su počinili prevaru iz čl. 208 st. 4 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika.

Osumnjičen I.B.I. nije htela da iznese svoju odbranu, dok je S.P. negirao. Dežurnom sudiji Prvog osnovnog suda u Beogradu podnet je predlog za određivanje pritvora imajući u vidu da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni boravkom na slobodi ometali postupak uticajem na svedoke.

Tužilaštvo će u toku istrage ispitati oštećene, kao i druge svedoke, narediti veštačenja, pa nakon izvođenja svih dokaza i utvrđivanja tačnog činjeničnog stanja odlučiti o daljem postupanju.


Poziv za prevarene Ruse

Pozivamo državljane Ruske Federacije koji su oštećeni na ovakav ili sličan način da se jave Policijskoj upravi za grad Beograd, UKP, Odeljenju za suzbijanje imovinskih delikata, Odsek za prevare putem i-mejl adrese lazar.bjovanovic@mup.gov.rs, tel. +381/648927703 ili na i-mejl adresu Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu elektronski.potpis@prvo.ojt.rs.

24sedam.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
serverkaskad@yandex.com
24.05.2024 14:37

krivi su i ovi Rusi, mislim da su znali da je protivzakonito

Povezane vesti