Ana Brnabić mandatar nove Vlade Srbije

       

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras da je mandat za sastav nove Vlade Srbije poverio dosadašnjoj premijerki Ani Brnabić. On je, na konferenciji za štampu u Palati Srbije, ukazao na ekonomski napredak Srbije u proteklom periodu i na najvažnije zadatke i projekte nove vlade.

“Pre nekoliko minuta sam potpisao odluku o predlogu za predsednika vlade da to bude Ana Brnabić. O njoj ima veoma visoko mišljenje”, rekao je Vučić.

Istakao je da se radi o ženi koja nije svoj mandat shvatila kao period dodvoravanja svima i svakome već se borila žestoko za svoju zemlju, kao i da je vodila disciplinovanu i odgovornu politiku i nije se dodvoravala stranim centrima moći.

Od mandatarke očekuje da razmisli o uvođenju dva nova ministarstva, kao i da u vladi bude najmanje 50 odsto ili više žena.

Vučić je izjavio da je mandatarki Ani Brnabić dao predlog da se uvedu dva nova ministarstva, Ministarstvo za ljudska prava, ravnopravnost polova i društveni dijalog i Ministarstvo za brigu o porodici, deci i demografiji.

Izvor: Tanjug/RTV

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments