Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras da je mandat za sastav nove Vlade Srbije poverio dosadašnjoj premijerki Ani Brnabić. On je, na konferenciji za štampu u Palati Srbije, ukazao na ekonomski napredak Srbije u proteklom periodu i na najvažnije zadatke i projekte nove vlade.

“Pre nekoliko minuta sam potpisao odluku o predlogu za predsednika vlade da to bude Ana Brnabić. O njoj ima veoma visoko mišljenje”, rekao je Vučić.

Istakao je da se radi o ženi koja nije svoj mandat shvatila kao period dodvoravanja svima i svakome već se borila žestoko za svoju zemlju, kao i da je vodila disciplinovanu i odgovornu politiku i nije se dodvoravala stranim centrima moći.

Od mandatarke očekuje da razmisli o uvođenju dva nova ministarstva, kao i da u vladi bude najmanje 50 odsto ili više žena.

Vučić je izjavio da je mandatarki Ani Brnabić dao predlog da se uvedu dva nova ministarstva, Ministarstvo za ljudska prava, ravnopravnost polova i društveni dijalog i Ministarstvo za brigu o porodici, deci i demografiji.

Izvor: Tanjug/RTV

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments