Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je ocenila da je pozitivno to što će zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom doneti novinu prema kojoj će se povraćaj PDV-a na bebi opremu od 1. jula vraćati automatski svim porodicama, čime će i roditeljski dodatak biti uvećan.

Ona je navela da će se tako olakšati roditeljima, koji više neće morati da skupljaju račune, a ukinuće se i  trošak resursa Poreske uprave na obračun tih računa.

Takođe, Brnabić je istakla i da će se sada roditeljski dodatak dobijati odmah u porodilištu, što je ostvareno u okviru prve faze projekta “Bebo, dobro došla na svet”.

Pre nego što beba dođe kući, roditelji će dobijati izvod iz matične knjige, prebivalište i karticu osiguranja. U to je sada uključen i roditeljski dodatak, tako da roditelji više neće morati da obilaze šaltere, rekla je ona.

Premijerka je dodala da će od prvog septembra taj sistem biti usvojen u celoj zemlji, i podsetila na to da je Savet za populacionu politiku usvojio Strategiju za podsticanje rađanja.

izvor: Vlada Srbije

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments