Od početka epidemije u Srbiji je koronavirus registrovan kod 31.482 osobe, a od posledica zaraze preminulo je 715 ljudi. Do sada je ukupno testirano 938.546 osoba.

Iako je epidemiološka situacija bolja, stručnjaci upozoravaju da je polazak dece u školu prelomni trenutak i da dosadašnji dobri pokazatelji mogu brzo da se promene ako se ne poštuju mere i preporuke.

Imunolog dr Srđa Janković rekao je za RTS da ne sme biti opuštanja i da samo rigorozno sprovođenje svih mera koje su na snazi može da održi brojeve prihvatljivo niskim.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar poručio je da više neće biti razumavanja za one koji ne poštuju mere koje je preporučio Krizni štab, od toga da ne može biti više od 30 ljudi u zatvorenom prostoru, da se nose maske, drži rastojanje.

Predstavnik Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Miljan Rančić naveo je da je razumljiva i opravdana želja svih država da popuste mere zbog toga što ekonomija i svi ostali aspekti života trpe, ali da sa tim treba ići oprezno i postepeno.

Izvor: RTS

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments