Претрага
Претрага
Close this search box.

Borbena obuka na jurišnim avionima Vojske Srbije

Kraljevo, 5. juna 2024.- Pripadnici lovaèko-bombarderske avijacijske eskadrile iz sastava 98. vazduhoplovne brigade koja bazira na vojnom aerodromu "Morava" kod Kraljeva, realizuju intenzivnu obuku na jurišnim avionima "orao". FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE/ nr

Pripadnici lovačko-bombarderske avijacijske eskadrile iz sastava 98. vazduhoplovne brigade koja bazira na vojnom aerodromu “Morava” kod Kraljeva, realizuju intenzivnu obuku na jurišnim avionima “orao”.

Obuka se izvodi sa ciljem održavanja trenaža i visokog nivoa osposobljenosti letačkog i tehničkog sastava za pružanje vazduhoplovne vatrene podrške kopnenim i specijalnim snagama u izvođenju borbenih operacija, saopštilo je Ministarstvo odbrane. U ovoj fazi obučavanja, akcenat je na uvežbavanju za realizaciju složenijih borbenih zadataka koji zahtevaju angažovanje više vazduhoplova. Tokom obuke, koja se realizuje u dnevnim, noćnim i složenim meteorološkim uslovima, piloti “orlova”, u ulogama vođe grupe vazduhoplova i pratilaca, uvežbavaju taktičke manevre i izvođenje dejstava po ciljevima na zemlji. U letačke aktivnosti su aktivno uključeni pripadnici tehničkog sastava koji vrše pripremu vazduhoplova za upotrebu i proveru funkcionalnosti motora, radio-navigacijske opreme i naoružanja, pre, u toku i posle leta. Intenzivna obuka u eskadrili nastavlja se i u narednom periodu, a njenom realizacijom se unapređuje borbena gotovost jedinice i istovremeno gradi poverenje između pilota i tehničara, koji blisko sarađuju u realizaciji namenskih zadataka.

tanjug

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti