Претрага
Претрага
Close this search box.

BRNABIĆ: Predsednik Vučić borbom poremetio planove predlagača rezolucije o Srebrenici

Foto: screenshot Prva tv

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da su predlagači i sponzori rezolucije o Srebrenici u UN bili iznenađeni sposobnšću i odlučnošću predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se bori kako bi objasnio koliko je rezolucija pogubna i u suprotnosti sa Dejtonskim mirovnim sporazumom

– Predsednik Aleksandar Vučić im je poremetio mnoge planove i ‘pomrsio konce’ i dodatno je odlažu jer nisu očekivali nikakav otpor Srbije. Oni su navikli na Srbiju do 2012. godine. Ne mogu da se naviknu da Srbija ima kapacitet i hrabrost da se bori i da ima jednog Aleksandra Vučića koji će smeti da se bori”, rekla je Brnabić za TV Prva.

Brnabić je rekla da će Vučić stići do svakog kraja sveta – “od Pacifika do Kariba”, da će kontaktirati svaku afričku državu, da će svakog zamoliti za pomoć i da će izdvojiti vreme da objasni svima koliko je pogubna rezolucija o Srebrenici i da direktno krši Dejtonski mirovni sporazum.

– Samim tim rezolucija je izuzetno problematična za region i ona nema čak ni odobrenje predsedništva BiH. Borićemo se i dalje. Ja mislim da je to, što se predsednik vraća i nastavlja borbu iz Njujorka za sponzore i kosponzore rezolucije potpuna noćna mora. Mi nastavljamo ovde da se borimo rame uz rame s njim za našu Srbiju, naše interese i naš narod – zaključila je Brnabić.

kurir

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
11.05.2024 18:15

Čale kako vise? 🙂

Last edited 16 Dana Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti