Претрага
Претрага
Close this search box.

Budimo humani! Počinje prolećna akcija dobrovoljnog davanja krvi

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Humanitarna prolećna akcija “Karavan ljubavi” koju istoimena Fondacija organizuje sa Institutom za transfuziju krvi Srbije počinje danas, a u okviru nje će se realizovati akcije dobrovoljnog davanja krvi na više lokacija u Beogradu.

Akcija traje do 14. aprila, a direktorka Fondacije “Karavan ljubavi” Teodora Jovanović kaže za Tanjug da se osobenost akcija Fondacije “Karavan ljubavi” ogleda u značajnoj motivaciji sugrađana kroz berićetne nagrade koje svaki učesnik akcije dobija višestruko na osnovu zahvalice Fondacije za doniranu krv.

Akcija u Beogradu traje do 14. aprila, a posle glavnog grada “Karavan ljubavi” se nastavlja u Novom Sadu od 22. do 28. aprila, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine.

– Nastojimo da davanje krvi bude modus vivendi svih nas kojima dobročinstvo nije prolazni turnir, već duh ljubavi i sabranja. Naše akcije kreiraju pozitivne promene u društvenoj zajednici i to nam daje snagu za istrajnost – rekla je Jovanović.

Mirjana Knežević iz Instituta za transfuziju krvi Srbije rekla je za Tanjug da će “Karavan ljubavi” danas biti organizovan u Institut za transfuziju krvi Srbije od 10 do 15 časova, zatim na Novom Beogradu, gde će autobus biti kod starog Merkatora od 9 do 14 časova, kao i na Čukarici, ispred Doma zdravlja.

– U subotu, pored Instituta, pozivamo dobrovoljne davaoce i na Novi Beograd, UŠĆE šoping centar, autobus će biti na toj lokaciji od 11 do 16 časova, kao i na Paliluli, u Borči kod Retail Park Stop Shop –  navodi Knežević.

Najavila je da će u nedelju akcija biti organizovana u Beo zoo vrtu, od 11 do 16 časova, kao i na Paliluli u BIG FASHION.

– Rezerve su trenutno trodnevne, stabilne, ali podsećam da se bliže praznici i da je potrebno da se građani odazovu kako bismo mogli da imamo stabilne rezerve – istakla je Knežević.

Navela je da će svi dobrovoljni davaoci krvi koji krv daju tokom ovog vikenda dobiti mali znak pažnje iz oblasti kulture, ugostiteljstva i sporta.

Tanjug

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti