Претрага
Претрага
Close this search box.

CENE SMEŠTAJA U BANJAMA, NAČINI PLAĆANJA, KONTAKTI… Sve važne informacije za naše penzionere na jednom mestu

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ove godine oglas Fonda PIO za besplatnu banjsku rehabilitaciju raspisan je i završen ranije nego što je uobičajeno zbog mogućnosti da se u banje uputi veći broj penzionera usled povećanja sredstava izdvojenih za društveni standard korisnika penzija.

Ukoliko se niste našli na spisku onih koji idu u banju o trošku RF PIO, a odmor vam je neophodan, dobra vest je da veći na banja i dalje nudi opciju plaćanja na rate, kao i mogućnost plaćanja putem administrativne zabrane, što i penzionerima sa manjim primanjima omogućava da, u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima, odaberu destinaciju za zasluženi odmor ili oporavak. Kada govorimo o pogodnostima, treba imati u vidu i to da većina banja uvažava vaučere Vlade Republike Srbije za letovanje u Srbiji (u vrednosti od 10.000 dinara, za koliko se cena smeštaja umanjuje).

Podsetićemo da se vaučeri mogu koristiti isključivo za usluge smeštaja (noćenje sa doručkom, polupansion, pansion) u ugostiteljskim objektima izvan gra da, opšti ne, tj. mesta prebivališta korisnika vaučera, u trajanju od najmanje pet noćenja. Popuste i druge povoljnosti kada su putovanja u pitanju, penzionerima nastoji da obezbedi i turistička agencija „Senior Travel”.

Ova agencija, potpuno prilagođena zahtevima i potrebama seniora, u ponudi ima jednodnevne i višednevne izlete u Srbiji, kao i posete evropskim gradovima. Zainteresovani ih mogu kontaktirati telefonom 011/2850-005 i 011/6557-221 ili još bolje posetiti radnim danima od 9 do 15 časova na adresi Deligradska 27, u Beogradu.

Među objektima koji nude povoljnije uslove za penzionere izdvojićemo i Specijalnu bolnicu za bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolizma „Zlatibor”, koja daje popust od 10 odsto penzionerima na boravak od minimum sedam dana, kao i plaćanje na šest rata čekovima građana i platnim karticama, dok Institut za rehabilitaciju „Selters Mladenovac” pruža mogućnost plaćanja na četiri rate čekovima građana.

Ako odmor organizujete u sopstvenoj režiji, potrebno je da kontaktirate izabranu banju radi dogovora o terminu boravka, terapijama, kategoriji sobe koja vam naj vi še odgovara. To je prilika i da se raspitate o proceduri plaćanja, ali i svim drugim nedoumicama koje imate. Napomenućemo još da, tokom prijave na recepciji, uz ličnu kartu treba priložiti i poslednji ček od penzije. Cene beodana u dvokrevetnoj sobi prikazane su u tabeli u nastavku teksta, a ako želite samo odmor, možete izabrati pansion i uživati u prirodi i različitim rekreativnim sadržajima i aktivnostima koje banje nude.

Espreso / Glas osiguranika / A.P

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti