Centar za tradicionalnu kinesku medicinu uskoro na VMA

       
Foto: VMA

Do kraja ove godine na VMA bi trebalo da bude otvoren centar za tradicionalnu kinesku medicinu za koji će kineska strana donirati opremu, a VMA opremiti prostor, rekao je danas načelnik VMA Miroslav Vukosavljević.

On je, gostujući na TV Pink povodom posete delegacije zdravstva kineske vojske, istakao da će u “kineskom centru” na VMA raditi naši stručnjaci koji su proteklih godina bili na usavršavanjima iz kineske tradicionalne medicine, kao i da će stalno biti prisutni i kineski profesori.

Preraspodelom prostora oslobođen je i prostor na VMA za novu multifunkcionalu operacionu salu, rekao je on i dodao će ona ipak biti primarno očna, što je “dobra vest za građane Srbije, jer će biti smanjene liste čekanja za operaciju katarakte”.

“Završeni su i tenderi za nabavku opreme i izvođenje radova za renoviranje hirurške intenzivne nege i, ako bude sve u redu, u narednih mesec dana počinjemo to da radimo”, rekao je Vukosavljević i dodao da bez dobre hirurške intenzivne nege nema ni jake hirurgije.

Na VMA su završili i projektno tehničku dokumentaciju za proširenje hitne medicinske službe u koju decenijama nije ništa ulagano, rekao je on i dodao da se čeka obezbeđenje novca pa da do proširenja dođe tokom naredne godine.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments