Претрага
Претрага
Close this search box.

„Čistoća“ i sutra nastavlja opsežnu akciju suzbijanja krpelja

Foto: Pixabay

Beograd, 27. maj 2024. godine – Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ Beograd će u utorak, 28. maja nastaviti jednu od najopsežnijih akcija suzbijanja krpelja na javnim zelenim površinama na teritoriji Beograda.

Akcija suzbijanja krpelja će se sprovoditi u periodu od 10.00 do 14.00 časova i obuhvatiće javne zelene površine: Grocke i Ada Huje, Mladenovca, Surčina, Dobanovaca, Jakova, Bečmena, Nautičkog sela „Biser“, Palilulskih nasipa- od Crvenke do Pančevačkog mosta, te od Pančevačkog mosta do Malog Raja, potom Ušća, Zemunskog parka i parka Jelovac.

Dinamika suzbijanja krpelja zavisi od rezultata monitoringa i vremenskih uslova. Aktivnost krpelja je uslovljena temperaturom i vlagom kao i dužinom dana, a njihova brojnost iz godine u godinu varira u zavisnosti od klimatskih uslova. U našim krajevima aktivnost krpelja se javlja u dva perioda, u toku proleća i jeseni. Za vreme visokih letnjih, kao i niskih zimskih temperatura aktivnost krpelja opada.

Za suzbijanje ovih zglavkara koristi se preparat koji je registrovan od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine, upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah. Apelujemo na sugrađane da ekipama koje sprovode tretmane suzbijanja krpelja omoguće nesmetan rad kao i pčelare da preduzmu potrebne mere za zaštitu pčela tokom sprovođenja tretmana.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti