Претрага
Претрага
Close this search box.

„Čistoća“ sutra sprovodi jednu od najopsežnijih akcija suzbijanja krpelja

Foto: JKP „Gradska Čistoća“ Beograd

Beograd, 26. maj 2023. godine – Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ Beograd će u ponedeljak 27. maja sprovesti jednu od najopsežnijih akcija suzbijanja krpelja na javnim zelenim površinama na teritoriji Beograda.

Akcija suzbijanja krpelja će se sprovoditi u periodu od 10.00 do 14.00 časova i obuhvatiće sledeće javne zelene površine: Košutnjak i Pionirski grad, Ada Ciganlija, park Banovo brdo, park Bele vode, Lipovačka šuma, Miljakovačka šuma, Skojevsko naselje, Filmski grad, Hajd park, Topčider, Zvezdarska šuma i Mirijevski venac, Blokovi 45-70, Galovica, Avala-izletničke površine i SP „Jajinci“, Banjica, Stepin gaj, Šumice, SC “Surčin”, Bojčinska šuma, Barajevo, Kalemegdan,Makiška strana Ade i kolonija Kosmaj, Sopot, Trešnja, Šuplja stena, Lazarevac i Očage.

Dinamika suzbijanja krpelja zavisi od rezultata monitoringa i vremenskih uslova. Aktivnost krpelja je uslovljena temperaturom i vlagom kao i dužinom dana, a njihova brojnost iz godine u godinu varira u zavisnosti od klimatskih uslova. U našim krajevima aktivnost krpelja se javlja u dva perioda, u toku proleća i jeseni. Za vreme visokih letnjih, kao i niskih zimskih temperatura aktivnost krpelja opada.

Za suzbijanje ovih zglavkara koristi se preparat koji je registrovan od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine, upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah. Apelujemo na sugrađane da ekipama koje sprovode tretmane suzbijanja krpelja omoguće nesmetan rad kao i pčelare da preduzmu potrebne mere za zaštitu pčela tokom sprovođenja tretmana.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti