Претрага
Претрага
Close this search box.

Crnogorski nacionalni savjet traži od Spajića da odustane od podrške lažnoj rezoluciji: Sledite put kralja Nikole, Crna Gora nema većih prijatelja od Srbije

Foto: RISTO BOŽOVIĆ / TANJUG/AP

Crnogorski nacionalni savjet traži od predsednika Vlade Crne Gore Milojka Spajića da odustane od podrške antisrpskoj rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici. To od njega očekuje crnogorski narod. To od njega očekuju kosovski i mojkovački junaci, njihovi potomci, i potomci njihovih potomaka.

Poštovani gospodine Spajiću, podsjetiću vas da je isključiva dužnost predsednika Vlade Crne Gore da se stara o interesima sopstvenog naroda, nikako da ispunjava interese drugih država. Podsetiću vas i da Crna Gora i crnogorski narod nemaju većih prijatelja, niti boljih saveznika od bratskog srpskog naroda i bratske Srbije. To dokazuje 1.400 godina zajedničke istorije na Balknu. Zajedničkih bitaka i uzajamne podrške. Jesmo li 28. juna 1389. bili na Kosovu zajedno? Postoji li išta u crnogorskoj etici, a da nije vezano za vidovdansku etiku i Kosovski boj? Ako ne znate odgovor, pročitajte ponovo „Gorski vijenac“. Tamo se nalaze odgovori na sve vaše nedoumice i pogrešne procjene.

Da bismo se bolje razumjeli, citiraću vam riječi velikog kralja Nikole, koje je izgovorio 1916. godine, u najtežim danima Prvog svjetskog rata, kada se Crna Gora nalazila pred mnogo težim izborom od ovog u kom se nalazi danas.

– Zar mi, najmanji u društvu naroda, tako slavni i tako ponosni, da se mirimo sa tlačiteljima Srbije, sa dušmanima Rusije?! Đe su ni bogatstva?! Nemamo bogatih polja, nemamo zemaljskih blaga, nemamo ništa što se dade očima obuhvatiti i rukama dohvatiti. Imamo čast i slavu. Lišimo li se toga, sve smo izgubili.

Kralj junaka je u odsudnom trenutku za čovječanstvo, odlučivao hoće li izabrati obraz i rat, ili licemjerni mir. On se odlučio da je čast vrednost iznad svih drugih interesa. Vaš izbor je kudikamo mnogo lakši i jednostavniji. Ne treba velika hrabrost da se u miru izabere čast, prijateljstvo i mudrost. U Srebrenici se nije desio genocid. To tvrde najveći svetski stručnjaci za holokaust i genocid.

Poštovani gospodine Spajiću, kao privatno lice možete misliti šta god želite, ali kao predsednik Vlade Crne Gore nemojte vjerovati da su vam Nemačka, Velika Britanija ili Amerika naklonjeniji od Srbije. U interesu Crne Gore, i budućih pokolenja, odustanite od stupanja na stazu licemerja. Izaberite čast i obraz, kao što su to činile generacije Crnogograca prije vas i odbijte da podržite rezoluciju o navodnom genocidu u Srebrenici!

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
30.04.2024 13:29

Gospodo iz SNS Uzivo, jel cujete neko pucketanje?

Last edited 1 Mesec Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti